Kristin ble vekket av naboen

Kristin Risan ble vkket da naboen banket på døren fordi huset deres sto i full fyr

Kristin Risan ble vkket da naboen banket på døren fordi huset deres sto i full fyr Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

- Huseierne vekket meg, og huset deres sto allerede i brann. Du blir så maktesløs i slike situasjoner, men prøver å få det beste ut av det hele.

DEL

Kristin Risan er nærmeste nabo til familien som ved halvfire-tida i dag mistet boligen i en brann i Hopen, 5-6 km vest for Kabelvåg. Hun tok i mot paret, ga dem kaffe og sørget for nødvendig forpleining før de etter noen timer dro til familie i Kabelvåg.

Etter kort tid var huset overtent, og brannmannskapene skjønte at det var umulig å redde boligen. Parets barn var ikke hjemme. Men det var to katter og en hund. Alle kom uskadd fra brannen.

-Vi fikk alarmen halv-fire, og den første bilen var på tur allerede etter tre minutter. Dessuten var brannbilen fra flyplassen på Svolvær Lufthavn, og vår egen tankvogn og mannskapsvogna kort tid etter satt inn i brannslukningen, sier inspektør Hans Bjørnstad ved Vågan Brann- og Feiervesen til Lofotposten.

Da brannmannskapene avsluttet ved åtte-tida, var huset – som lå oppe på en kolle – helt ødelagt.

- Huset er høyt plassert, men det var ikke problematisk å ta seg opp med brannvognene. Imidlertid er det begrenset mann vann i området, slik at vi måtte ned i området for å etterfylle. Men jeg mener vi ikke tapte nevneverdig tid på dette, sier Bjørnstad.

- Fredag morgen er det ingen som kan si noe om brannårsaken.

Artikkeltags