Brannutrykning i Vågan

Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Politiet utelukker ikke at brannen kan være påsatt.

DEL

Brannvesenet har rykket ut med alle tilgjengelige biler til Ørsnes. Det er meldt om røykutvikling i en garasje. Brannen spredte seg etter hvert videre til det tilliggende bolighuset.

Like før klokke åtte torsdag morgen fikk politiet melding om brann i et bolighus på Ørsnes, like vest for Kabelvåg. Brannvesenet var i gang med slukking før halv ni. De øvrige nødetatene er også på stedet.

Det er nå avklart at familien i boligen er på ferie. Ingen personer eller hudyr er skadd i brannen.

- Brannvesenet er i gang med slukking, men har ikke kontroll over flammene foreløpig. Ut fra de opplysningene vi har tok det til å brenne i en garsajse tilknyttet huset. Ilden har spredt seg derfra og da vi ankom var huset overtent, sier innsatsleder Line Lysvold til Lofotposten.

Boligen ligger på en høyde et stykke bortenfor gammelskolen på Ørsnes og i nærheten av avkjøringen fra hovedveien til skolen og forsamlingshuset til Guds menighet.

Foto:

Kl 08.50. Bolig har store skader

Kl. 08.50: Lofotpostens journalist på brannstedet, Henning Johnsen, rapporterer klokka 08.50 at bolighuset har fått store skader, og at brannen har tatt seg opp etter at det noen minutter så ut som om Vågan Brannvesen hadde kontroll.

Brannvesenet forventer at huset som var helt overtent brenner ned.

Det er ikke fare for spredning.

Garasjen der brannen startet er også totalskadet.

Foto:

Kl 09.05: Brannen under kontroll

Ved 9-tida var brannen under kontroll, melder Lofotpostens journalist på stedet.

Ingen personer er skadd, og det var ingen hjemme da det hele startet like før klokka åtte torsdag morgen.

Naboer forteller til Lofotposten at de først så røyk og flammer i garasjen, som lå like ved bolighuset.

Foto:

Kl 09.30: Brannen kan være påsatt

- Vi utelukker ikke at brannen på Ørsnes kan være påsatt, sier innsatsleder Line Lysvold ved Midtre Hålogaland Politidistrikt til Lofotposten.

 - Tidlig torsdag morgen pågrep vi en mann i det samme området, mistenkt for skadeverk på ei campingvogn og et bolighus. Vi ser de to sakene i sammenheng, sier Lysvold til Lofotposten.

Hærverket som mannen er mistenkt for, skjedde i et nærliggende hus.

Brannen oppsto i garasjen som er en del av bolighuset. Raskt spredte den seg, selv om mannskapene fra Vågan Brannvesen i Svolvær kom raskt til stedet.

En stund hadde brannvesenet vansker med slukkingen på grunn av dårlig tilgang på vann.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken