Brann i leilighetsbygg i Svolvær sentrum

Av
DEL

Litt før klokken fem søndag ettermiddag fikk brannvesenet melding om brann/røykutvikling i et leilighetsbygg i Svolvær.

– Nødetatene er på tur, melder politiet.

Kl: 17.10: Lofotpostens journalist, Bjørnar Larsen, er på stedet forteller at det er i Håkon Kyllingmark-gården det brenner. Gården ligger midt i Svolvær sentrum.

- Nå holder de på å evakuere folk ut av bygget. Røykdykkere fra brannvesenet er gått inn, og det rulles ut slanger. Det kommer tykk, svart røyk ut fra en av leilighetene, sier Larsen. Brann, ambulanse og politi er på stedet. Brannfolkene tar seg inn i leiligheten ved hjelp av stigebilen til brannvesenet.

Kl: 17.12: - Alle beboerne i bygget er kommet seg ut, melder politiet. Det viste seg å ikke stemme.

Kl: 17.26: Politiet melder at en person er funnet av røykdykkerne i den leiligheten som brenner. Personen behandles av lege.

Kl: 17.47: Politiet melder at brannen er slukket: - Det drives med utlufting på stedet. Beboerne i de andre leilighetene skal kunne flytte hjem i løpet av kvelden, melder politiet.

Kl:17.53: Politiets innsatsleder på stedet opplyser at personen som ble hentet ut av leiligheten blir hentet med Sea King, og flydd til Nordlandssykehuset i Bodø. Personen skal ha være røykskadet, men omfanget er ukjent.

Varabrannsjef Hans Bjørnstad i Vågan brannvesen sier at det var åpen flamme da de ankom leiligheten, men det gikk veldig fort å få slukket brannen. Det skal ha blitt brukt svært lite vann.

Brannårsaken er foreløpig ukjent

Artikkeltags