Nødrakett satte fyr på et naust

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Brannvesenet rykket nyttårsaften ut til Laupstad etter melding om brann.

DEL

Snaut 45 minutter over midnatt nyttårsaften rykket nødetatene ut til Laupstad etter melding om at en rakett hadde landet på et naust og antent taket.

- Det ryker fra taket og det er allerede noen som har begynt å slukke. Brannvesenet er nå på stedet, meldte politiet kort tid etter.

Det oppstod mye røykutvikling fra hendelsen, og 110-sentralen i Bodø opplyste om at det var mye røyk inne i naustet, men ikke åpne flammer.

Rundt 01.50 hadde brannvesenet kontroll på stedet og drev med etterslukking.

Ikke en nyttårsrakett

Rett før 01.30 meldte politiet at det ikke var snakk om en nyttårsrakett, men en nødrakett som hadde havnet på taket.

Patruljen på stedet tok avhør av mistenkte som meldte seg.

- Vedkommende hadde en sterk formening om at det var en av hans raketter som hadde havnet på taket. Han prøvde å ta ansvar, og hev seg rundt for å slukke brannen før nødetatene kom til stedet, sier vakthavende ved politiet i Nordland.

- Hvilken straff kan vedkommende vente seg?

- Påtalesiden i politiet tar en avgjørelse der.

Ikke lovlig

Nødraketter er et pyroteknisk verktøy man kan skyte opp for å tilkalle hjelp hvis man er i nød, og sidestilles med MAYDAY anrop.

- Årlig registrerer hovedredningssentralene ca. 100 observasjoner av nødraketter. De færreste av disse er reelle hendelser, men medfører at vi må bruke ressurser for å undersøke om noen er i nød, skriver Hovedredningssentralen på sine nettsider, og oppfordrer ingen til bruk av dette for moro skyld.

De understreker at dette ikke er fyrverkeri, og at forbudet mot bruk av nødraketter også gjelder nyttårsaften.

- Ulovlig bruk av nødraketter kan føre til påtale og videre resultere i heftig bot eller fengselsstraff, skriver de videre.Artikkeltags