Åpen brannstasjon på lørdag

Brannvernuka avsluttes med åpen brannstasjon lørdag.

Brannvernuka avsluttes med åpen brannstasjon lørdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Etter ei travel uke med besøk fra 16 grupper med barnehagebarn, runder feierne og brannfolkene på Leknes av brannvernuka med åpen brannstasjon på lørdag.

DEL

- Da kjører vi ut alle bilene, og barna og deres foreldre/foresatte får se på biler, utstyr og vognhallen, forteller branningeniør Øyvind Brattli, som gjør klart for lørdagens storinnrykk sammen med branninspektør Tomas Johansson, feier Leif Richard Larsen og feier Alexander Pedersen.

De lover også spyling med brannslanger og barna er velkomne til å sitte i brannbilene for å se hvordan de ser ut fra innsiden, skriver Vestvågøy kommune.

- Av sikkerhetshensyn er det slutt på å kjøre turer med barna, og det kan det jo være greit å fortelle dem på forhånd så de ikke blir skuffet over det, sier Brattli.

Ellers blir den åpne dagen slik som før, for åpen. Tradisjonen strekker seg helt tilbake til 80-tallet. I dag er de fleste norske kommunene med på arrangementet, og har egen brannvernuke i september.

Også en representant for feierne vil være til stede på åpen dag, og fortelle litt om yrket sitt. Mange vil nok bli overrasket over hva som etter hvert finnes av avansert utstyr for feiing på vanskelig plasser og det personlige verneutstyret feierne bruker er også noe som kan være spennende å se nærmere på.

- Det passer godt å ha dette arrangementet nå, for det er på denne tiden vi trekker innomhus og bruker mer lys og varme, noe som vises på brannstatitistikken, sier branningeniør Brattli.

Brannstasjonen er åpen for alle mellom klokken 11 og 14 lørdag.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken