Slik blir den nye brannstasjonen

Artikkelen er over 2 år gammel

Nær fire år etter det første vedtaket om å bygge ny brannstasjon på Leknes, er selve byggingen i gang.

DEL

Arbeidet med den nye brannstasjonen på Leknes er i gang. I første omgang graves det nå for å støpe fundamentering til stålsøyler som skal være skjelettet til stasjonen.

- Vi graver for søyler, og for vann og avløp, forteller prosjekterleder Ove Berg i Vestvågøy kommune.

Får endelig garderober

DSN Entreprenør i Svolvær har hovedentreprisen, mens Trygve Martinsen & Sønn AS på Vestvågøy er underentreprenør med oppdrag å gjøre ferdig fundamenteringen. Arbeidet startet torsdag i forrige uke.

Les også: Arbeidet med ny brannstasjon er i gang

- Det neste er at DSN starter opp forskalingsarbeidet. Jeg regner med det skjer i uke 50, sier Berg.

Det er ikke datofestet når selve bygget i form av stålelementer ankommer. Men planen er klar.

- Det blir en vognhall. Så har vi en personaldel, med møterom, treningsrom, garderober og vaskerrom for feierne. Det er også kontor for feierne, og det kommer et eget garasjebygg for dem, sier Berg.

Les også: Jubler for ekstra bevilgning til ny brannstasjon

Les også: Det blir både ny stasjon og stigebil!

Får flytte inn i 2018

Det er snart fire år siden Vestvågøy kommunestyre satte en stopper for en langvarig debatt om midlertidige brakker eller en ny stasjon. Samt plasseringen av denne. Vedtaket ble fattet 25. mars 2014. Planen den gang, var at stasjonen skulle bygges i 2015.

Les også: Ny brannstasjon i 2016

Les også: Kjøper hus for å få brannstasjonen ut av myra

Siden har prosjektet blitt utsatt en rekke ganger, og mannskapene i Lofoten brann- og redningsvesen skifter per i dag fortsatt i vognhallen på stasjonen ved Leknes lufthavn. Seks år etter at Arbeidstilsynet ga beskjed om å ordne garderober til de ansatte.

Grunnarbeidet ble utført sist vinter.

Les også: Myra er dypere og våtere enn først antatt

Brannstasjonen vil være ferdig bygd og klar til innflytting rundt september 2018.

Les også: Glemte av momsen på 5,8 millioner kroner...

Les også: – Hvorfor er vår brannstasjon dyrere?

Les også: Prislappen fortsetter å vokse på ny brannstasjon

Fakta

  • 2011: Lofoten brann- og redningsvesen får besøk av Arbeidstilsynet, og gis pålegg om å sørge for garderober til de ansatte. Mannskapet skifter i vognhallen.
  • 2013: Vestvågøy kommune utreder mulig ny stasjon, lokalisert til området ved Fjøskrysset; siste rundkjøring på E10 før 80-sonen i retning Gravdal. Prosjektet utsettes på grunn av kommunens økonomiske situasjon.
  • Mars 2014: Vestvågøy kommune vedtar byggingen av en ny brannstasjon ved E10 på Leknes, vis-a-vis Bjørnhaugen barnehage.
  • 2015: Momsen er avglemt i prosjektbudsjettet, noe som fordyrer stasjonen med rundt 5,8 millioner kroner. Garderoben må utvides. I alt 7,3 millioner kroner kommer som tillegg. Prosjektkostnaden øker fra rundt 22 til 29,7 millioner kroner. Brannstasjonen må flyttes nærmere Leknes for å komme klar av dyp myr. Kommunen kjøper nabohuset til tomten.
  • 2016: Pristilbud på byggingen viser at stasjonen vil koste rundt 37 millioner kroner. Kommunestyret gir beskjed om at budsjettet står fast på vel 29 millioner kroner. Løsningen blir å ikke bygge administrasjonslokaler som en andreetasje. Byggingen må ut på nytt anbud.
  • 2017: Siste anbud viser at prosjektet totalt vil koste 36,5 millioner kroner. I tillegg kommer innkjøp av ny stigebil beregnet til rundt 8 millioner kroner.


Artikkeltags