Gå til sidens hovedinnhold

Brannvesenet og redningsskøyta rykket ut til brann på holme

Artikkelen er over 1 år gammel

110 sentralen i Nordland melder fredag ettermiddag om brann i en bygning på Brandsholmen.

Innsatsleder i Lofoten brann- og redningsvesen, Sara Johansson, forteller at det brenner i et naust på en holme utenfor Mortsund.

- Vi står nå og venter på redningsskøyta som skal ta oss ut til holmen. Vi vet ikke om det er folk i bygget, forteller Johansson.

Klokken 19 opplyser 110-sentralen til Lofotposten at brannen er slukket. Innringeren som meldte om brannen hadde klart å slukke det meste selv da brannvesenet ankom med redningsskøyta.

- Vannkanonen på redningsskøyta ble brukt til å etterslukke. En lokal mann oppdaget brannen, og han sprang med vannbøtte ned til sjøen og klarte på den måten å slukke på egen hånd. Det var meget godt arbeid av han, skryter vaktkommandør ved 110-sentralen, Trond Rabben.

Det ble funnet en engangsgrill i nærheten av naustet, men Rabben understreker at de ikke vet om det har vært medvirkende til brannen.

- Det er flere bygg i nærheten, og brannen kunne potensielt ha spredd seg. Det ble iverksatt store ressurser. En melding til allmennheten er å være forsiktig. Det er veldig tørt nå, konkluderer Rabben.

Kommentarer til denne saken