Ny fiberkabel skal gi sikrere bredbånd og mobildekning i Lofoten

Tilfredshet: Kundene er aller best fornøyde med Altibox, viser EPSI-undersøkelsen som kom mandag. – Vi er svært takknemlige for denne tilliten, sier daglig leder i  Lofotkraft Bredbånd, Espen Thorvaldsen og Trine Husjord. Foto: John-Arne Storhaug.

Tilfredshet: Kundene er aller best fornøyde med Altibox, viser EPSI-undersøkelsen som kom mandag. – Vi er svært takknemlige for denne tilliten, sier daglig leder i Lofotkraft Bredbånd, Espen Thorvaldsen og Trine Husjord. Foto: John-Arne Storhaug. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

En ny fiberkabel fra Bodø til Røst er nå på plass, det gir i følge Lofotkraft Bredbånd bedre sikkerhet ved kabelbrudd.

DEL

–Den nye fiberkabelen fra Bodø til Røst har nå blitt koblet på eksisterende fiber på Røst, via sjøkabel til Værøy videre inn til Vest- Lofoten og hele veien til Vågan, sier Espen Thorvaldsen, leder i Lofotkraft Bredbånd i en pressemelding.

Det betyr at i motsetning til tidligere har man flere fiberveier inn til Lofoten. Tidligere har fiberbredbåndet kommet inn østfra.

- Ved brudd på en fiberkabel kan signaler sendes fra begge sider, sier Torvaldsen videre.

Den nye kabelen betyr også at flere basestasjoner for mobildekning på Røst, Værøy, Moskenes og Flakstad får ekstra sikkerhet.

- Trafikken rutes om automatisk om det blir brudd i nettet, melder Lofotkraft Bredbånd.

Både Lofotkraft Bredbånd og Telenor er koblet til ringstrukturen i Lofoten. Den nye kabelen fra Bodø er lagt av Telenor og de to selskapene har en såkalt fiber-swop avtale.

–Det betyr at vi til enhver tid har ledige fibertråder i hverandres nett som den andre part kan bruke dersom det blir brudd på en kabel, forteller Espen Thorvaldsen.

Les også: Så mye øker Lofotkraft nettleia med

Les også: Ny høyspentlinje i Lofoten tatt i bruk: - Nytt strømnett med mer kapasitet som tåler mer ekstremvær

Artikkeltags