Ekstra millioner til bredbånd

Nett: Det må være bredt nok for både private og næringsaktører. Illustrasjonsfoto: Lise Fagerbakk

Nett: Det må være bredt nok for både private og næringsaktører. Illustrasjonsfoto: Lise Fagerbakk

Artikkelen er over 4 år gammel

Vestvågøy kommune har 15 millioner kroner ekstra til bredbåndsutbygging. Nå bygges det nordover til Borge.

DEL

Vestvågøy kommune klarte tidligere i år å karre til seg hele 20 av 100 tilgjengelige statlige millioner til bredbåndsutbygging.

Mortsund sto i første rekke. Ifølge ordfører Jonny Finstad (H) vil arbeidet her ferdigstilles i løpet av året. I løpet av dette arbeidet fikk kommunen en hyggelig overraskelse.

Les også: Endelig får surferne surfe på noe annet enn vann..!

Bygger nordover

– Ny teknologi gjorde at utbyggingen bare kostet 5 millioner kroner. Vi sto da igjen med 15 millioner kroner, som vi søkte om å få bruke på ytterligere bredbåndsutbygging i kommunen. Det har vi nå fått innvilget, forteller Finstad.

Disse pengene vil nå sørge for at følgende strekning og steder får bredbånd: Leknes-Straumgård-krysset, Liland, Borgfjord, Ytre- og indre Borgfjord, Unstad og Lauvdalen.

– Vi går ut på Doffin nå og legger ut anbud på jobben, sier Finstad.

Han er fornøyd.

Les også: – Staten må ta ansvar for bredbånd

– Avgjørende

Fornøyd: Ordfører Jonny Finstad i Vestvågøy kommune, er glad og fornøyd over at utbyggingen går raskere enn opprinnelig planlagt.

Fornøyd: Ordfører Jonny Finstad i Vestvågøy kommune, er glad og fornøyd over at utbyggingen går raskere enn opprinnelig planlagt.

– Dette var en vært gledelig nyhet. Det er kjempegod distriktspolitikk. Det er viktig infrastruktur og avgjørende for videre næringsutvikling. Det er også bra for bosetting å gjøre – og skolene. Vi har i dag ikke god nok kommunikasjon med Bøstad skole, sier han.

Finstad sier kommunen var heldig som fikk så mye penger av den totale potten.

– Det var en omorganisering av støtteordningen i fjor, hvor den ble overført fra fylke til stat. Jeg traff da en bekjent på flyplassen som fortalte at det nå ville være lurt å søke om tilskudd. Da søkte vi, og det viste at det i denne overgangsfasen var få som søkte. Det gjorde at vi fikk så mye som 20 av i alt 100 millioner kroner, forteller han.

Sigve Olsen i Mortsund og Berg grendelag, forteller at fiberkabelen etter planen skal trekkes i lysstolpene. Arbeidet er foreløpig ikke i gang.

– Relacom, som er teknisk utfører for Telenor, har kontaktet oss for å leie stolpene, som tilhører grendelaget. Det har vi sagt oss positive til, sier Olsen.

Og båndbredden skal bli bra nok.

– Ja, de sier vi vil få et kjapt bredbånd, sier han.

Les også: - Blir det treigere nå, får vi gå over til brevduer...

Artikkeltags