Bruvedlikehold i Henningsvær onsdag gir ventetid

HENNINGSVÆR: Det vil bli en times ventetid hele onsdag mens hovedinspeksjonen av de to bruene i Henningsvær pågår.

HENNINGSVÆR: Det vil bli en times ventetid hele onsdag mens hovedinspeksjonen av de to bruene i Henningsvær pågår. Foto:

Den femårige hovedinspeksjonen av de to bruene i Henningsvær starter onsdag morgen, og de stenges for trafikk.

DEL

Det er firmaet Aas Jakobsen AS som har oppdraget med bruinspeksjonene i Lofoten. Man har leid inn firmaet Visi Nord AS fra Bjerkvik, som anvender en underbru-lift under inspeksjonen, slik at man får sikret seg at alt står vel til med bruene våre. Under bruken av liften må hele veibanen sperres for biltrafikk.

Tirsdag var man ferdig på Fredvang etter å ha inspiserte bruene der vest, mens man onsdag formiddag skal starte inspeksjonen kl. 09.00 i Henningsvær etter at morratrafikken er over. Bruene stenges da for ordinær trafikk.

Man regner med å holde på helt fram til tidlig ettermiddag, og det vil bli opptil en times ventetid for bilister av gangen onsdag av den grunn, opplyses det til Lofotposten.

Det vil være åpent fram til kl. 09.00, altså etter at bussen 08.58 har forlatt Henningsvær, og man stenger bruene kl. 09.00. Det vil deretter omtrent hver time bli sluppet fram trafikk, første gang etter kl. 10.00, og etter kl. 11.00 fordi bussen kjører kl. 11.10 inn til Henningsvær og i retur kl. 11.18.

Fotgjengere vil hele tiden kunne ledsages trygt over bruene av vaktmannskaper, men det henstilles om at man onsdag formiddag om mulig begrenser utfluktene til fots over bruene.

Man regner med at dette arbeidet på de to bruene i Henningsvær skal være ferdig i god tid innen trafikken tar til etter arbeidstid
onsdag. Trolig er man ferdig til skoleslutt allerede onsdag med inspeksjonen på begge bruene.

Onsdag etter jobben i Henningsvær forflytter man seg så til Grunnførfjordbrua nord på Austvågøy der det også vil være en kort trafikkstans med ventetid på Fv7638 (tidligere Fv888). Så også der må bilister kunne forvente litt ventetid dersom man legger turen på nordsiden av Austvågøya mellom Delp og Hadselsand onsdag ettermiddag, opplyser Monica Svenningsen hos inspeksjonsfirmaet til Lofotposten.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken