I januar tok Buksnes menighet initiativ til en strikkedugnad som skulle gå til nyfødte barn i Etiopia.

Sist torsdag ble prosjektet avsluttet med en misjonsfest på menighetshuset på Leknes.

–Vel 60 personer fra midt- og vest-Lofoten møtte for å støtte Det Norske Misjonsselskap sitt arbeid i Etiopia.

Det var et imponerende syn å se hvor mye flotte strikkerier som var laget til små, nyfødte etiopiske barn: 118 tepper, 464 luer, 154 par sokker, samt en del votter, boddier, bukser og 3 små bamser. Dette prosjektet har virkelig truffet Lofotkvinnene hjemme og mange har sagt noe om hvor godt det var å gjøre noe som de visste noen hadde bruk for. Det er mye omtanke og mange bønner som er strikket inn i disse plaggene, forteller Kristin Lindberg i Buksnes menighet.

Vestvågøy Gospelkor deltok med flott sang og vikarpresten i Buksnes Per Halstein Nielsen fortalte om opplevelser i Etiopia og hvordan norske misjonærer jobber i dag.

– Bispedømmets misjonskonsulent, Bernt Aanonsen holdt en interessant og tankevekkende andakt hvor han bl.a. belyste ordet misjon.

Hvordan misjon har lagt grunnlag for demokrati og utvikling gjennom å lære folk å lese, legge til rette for kunnskapsformidling, rent vann og helsehjelp, forteller Lindberg.

Det ble selvsagt også servering av vått og tørt.

– Og som seg hør og bør på misjonsfest var det et velfylt bord med kaker og snitter, og forsamlingen kvitterte med et godt offer til NMS sitt arbeid blant kvinner i Etiopia, sier Lindberg.

Hun er klar på at de fortsatt tar imot produkter.

– Selv om strikkeprosjektet vårt er avsluttet nå, vet vi at mange fortsatt strikker. Vi tar fortsatt imot og sender en forsendelse til senere.

Tusen takk til alle som har bidratt, sier en takknemlig Kristin Lindberg i Buksnes menighet.