Sjetteklassen presenterte sin egen musikkvideo: – Vi har lært masse om Lofotfisket!

JUBEL: Ingen tvil om at sjetteklassingene var forndøyd med gjennomføringen av prosjektet

JUBEL: Ingen tvil om at sjetteklassingene var forndøyd med gjennomføringen av prosjektet Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

I hele vinter har elevene i 6. klasse ved Buksnes skole jobbet med Lofotfisket som tema. Det resulterte blant annet i en musikkvideo som høstet stor applaus fra ordfører og foreldre under premieren onsdag kveld.

DEL

Lærer Line Skoglund i 6. klasse ved Buksnes skole forteller at prosjektet om Lofotfisket har vært et tverrfaglig prosjekt.

– I 5. klasse hadde vi et miniprosjekt om Lofotfisket, og vi så da at elevene manglet kunnskap om emne. Målet med prosjektet var å skaffe elevene større kunnskap om Lofotfisket, og viktigheten av det. Prosjektet har favnet om nærmest alle fag, og jeg er imponert over innsatsen til elevene. De har jobbet hele vinteren, og vi har vært på fiskebruk, Lofotprodukt, laget fiskemat selv, og på båten til videregående på Gravdal. Da elevene fikk vite årslønna til en av fiskerne så bestemte de fleste seg raskt for at det var fiskere de ville bli, forteller Skoglund.

Musikkvideo

Det ble også laget en musikkvideo som det var verdenspremiere på Buksnes skole onsdag kveld. I tillegg til foreldrene var også ordfører Remi Solberg til stede. Som seg hør og bør på en premiere var både den røde løperen, sprudlevann og kanapeer på plass.

– Musikkvideoen er basert på Jack Berntsen sin «Ongan under Lofotvegg», med noen ekstravers. Vi har fartet rundt og filmet. Ungene har vært superpositive, og det har også de andre lærerne og rektor på skolen vært. Vi hadde ikke fått dette til hadde det ikke vært for Vebjørn Storeide. Han har filmet, redigert og produsert. Vi har også hatt et eget band under ledelse av Håkan Fjerdingen. Vi er svært stolte over videoen, sa Skoglund før hun trykket på startknappen.

-Verdens beste sjetteklassinger

Etter visningen var både foreldre og ordfører over seg av begeistring.

– Dette var så bra. Jeg er imponert over at vi har så flinke lærere og elever i kommunen. Dette er et eksempel til etterfølgelse, og jeg vil her og nå invitere dere til neste kommunestyremøte. Der vil vi gjerne høre hva dere har lært, sa en begeistret ordfører.

– Folkens! Dette er verdens beste sjetteklassinger! De må nok gå minst tre år i syvendeklasse her før vi slipper de til Leknes, kommer det muntert fra Line Skoglund.

I tillegg til musikkvideoen hadde elevene også laget en brosjyre om Lofotfisket på engelsk og de stilte også ut hvert sitt maleri med Lofotfisket som motiv.

Elevene var også strålende fornøyde med prosjektet.

– Det har vært kjempeartig, lærerikt og litt slitsomt. Det er bra å få vite mer om Lofotfisket og hva det betyr for oss om bor her. Vi har lært masse om hvor viktig Lofotfisket er. Vi er glad for at skolen vår lar oss gjøre dette, sier Siri Eline, Kristian og Amalie som er tre av de 21 elevene i sjette klasse ved Buksnes skole.


Artikkeltags