Meteorologisk institutt sendte onsdag ut flere farevarsel for Lofoten gjeldende for onsdag og torsdag. Det gikk både på mye snø og sterk vind. Det er også betydelige snøskredfare i Lofoten.

– Et polart lavtrykk kan natt til torsdag dannes nordvest for Vesterålen og vil bevege seg sørøst mot Nordland. Det er ventet å treffe land tidlig torsdag formiddag. Det er fortsatt stor usikkerhet i plassering av lavtrykket. Der lavtrykket treffer kan det bli opp i nordvest liten til sterk storm, kraftige snøbyger og snøfokk. Lavtrykket ventes å svekkes torsdag kveld, heter det i meldingen.

Natt til torsdag har det blåst friskt flere stedet i Lofoten. Veitrafikksentralen melder at Gimsøybrua var stengt en periode i natt på grunn av sterk vind.

Teisnordland.no melder at bussavgangene 06:50 fra Rørvik til Henningsvær er innstilt. Det samme er avgangen 07:05 fra Henningsvær til. Svolvær Sentrum. Også ruta fra Svolvær til Henningsvær klokken 08.15 er innstilt.

– Avgangene innstille på grunn av vær og kjøreforhold, heter det i meldingen.

Også skoleruta som skulle gått fra Barstrand-krysset klokken 07:20 ble innstilt grunnet dårlig føre og null sikt.

Veitrafikksentralen melder at på fergesambandet Svolvær - Skrova er ruteturen fra Svolvær klokken 06.40 innstilt. Det samme er retur fra Skrova klokken 07.20.

- Innstilingene skyldes dårlig vær, heter det i meldingen.