Busselskap: – Vi foreslår at denne veien blir enveiskjørt

ENVEISKJØRT: Boreal Buss AS foreslår at Meieriveien blir enveiskjørt

ENVEISKJØRT: Boreal Buss AS foreslår at Meieriveien blir enveiskjørt Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Boreal Buss AS mener Meieriveien på Leknes bør bli enveiskjørt.

DEL

Når bussene skal ut fra holdeplassen i Leknes må de kjøre ut Meieriveien. I flere år har bussene slitt med å komme forbi på grunn av feilparkerte biler. Kommunen har gjort tiltak med å skilte, men problemet er ikke løst.

-Stor risiko for våre sjåfører

Områdeleder Odd-Einar Pedersen i Boreal Buss AS ber nå Vestvågøy kommune om å gjøre ytterligere tiltak.

– I denne gaten feilparkeres det daglig som gjør at vi sliter med å komme fram. Politiet har vært der flere ganger, og skrevet ut bøter. Det og skiltingen «All stans forbudt» har fungert en stund, men nå feilparkeres det igjen. Parkering foregår på siden mot Trafikkgården, slik at bussen som skal ut må kjøre i venstre felt for å komme ut. Bussen er da til hinder for trafikken som kommer fra Storgata, og bryter følgelig trafikkreglene. Vi har også hatt tilfeller der barn kommer springende ut mellom de feilparkerte bilene, og utgjør en stor risiko for våre sjåfører, skriver Pedersen i brevet.

Les også: Aksjonerte mot feilparkering: Flere fikk en «hilsen» fra politiet

Han skriver at de har vært i kontakt med politiet som sier de er klar over situasjonen, og vil gjøre sitt for hjelpe til.

– De sier samtidig at skulle det skje et uhell mens bussen er ute i feil kjørefelt er det bussjåføren som har ansvaret, heter det i brevet.

Enveiskjøring

Han ber kommunen om at veien blir enveiskjørt.

– Om ikke parkeringsproblemet blir løst, vil Boreal foreslå at veien blir enveiskjørt. Det vil løse noe av problemet da det ikke kommer trafikk imot. Skulle det skje noe alvorlig vil vi se oss nødt til å ikke kjøre inn på holdeplassen. Sjåfører risikerer både førerkort og jobb om uhellet er ute, noe som ikke kan aksepteres, skriver Pedersen.

Han poengterer at Boreal Buss AS tar sikkerheten for deres sjåfører på alvor og ber kommunen ta tak i dette snarest.

– Vi tror og håper at ved å sette inn tiltak som vil fungere vil det kunne løse seg til det beste for alle, heter det avslutningsvis i brevet.

Artikkeltags