Alle skoleelevene i kommunen får refleksvester:- Vi frister også med en premie

REFLEKS: Informasjonssjef Rune Andreassen frister med en premie der alle som sender inn et klassebilde med refleksvestene på er med i trekningen.

REFLEKS: Informasjonssjef Rune Andreassen frister med en premie der alle som sender inn et klassebilde med refleksvestene på er med i trekningen. Foto:

Vestvågøy kommune deler ut refleksvester til alle skoleelevene i kommunen. Alle klassene får også muligheter til å vinne en gratis busstur til et sted i Vestvågøy.

DEL

Fredag skrev Lofotposten om at bussjåførene som er organisert i YTF avd. 51 Lofoten hadde tatt initiativ til å dele ut refleksbrikker til alle busspassasjerene.

Deler ut

Nå tar også Vestvågøy kommune et initiativ for å høyne bruken av refleks.

– Mandag 12. november begynner utdelingen av refleksvester til samtlige skoleelever i Vestvågøy kommune. Det er de ansvarlige for kommunale veier som har regien i dette, og de vil også sørge for at skoleelevene får mest mulig kunnskap om refleksbruk, slik at vestene ikke legges bort. Klassene skal derfor velge to elever, som skal være refleksambassadører. Disse skal delta på et informasjonsmøte om refleksbruk, før de får med seg refleksvester og sin nye kunnskap tilbake til sin klasse, opplyser Vestvågøy kommune på sin hjemmeside.

Konkurranse

Klassene vil også få muligheten til å vinne en tur med «charterbuss» til et valgfritt sted i Vestvågøy kommune, og det er Boreal Transport som stiller med denne premien. Boreal er Nordland Fylkeskommunes samarbeidspartner på busstransport i Nordland fylke.

– Alle klasser som sender informasjonsenheten i Vestvågøy kommune et klassebilde der elevene er iført de refleksvestene de vil få utdelt, er med i trekningen av bussturen. Trekningen er det ordfører Remi Solberg som skal stå for, opplyser informasjonssjef Rune Andreassen.

Coop Extra på Leknes opplyser at de også vil øke bruke av refleksvester.

- Vi støtter oss til bussjåførene i dagens oppslag i Lofotposten, og deler derfor ut gratis refleksvester til alle barn i alderen 0-10 år 
En vest pr barn, opplyser Coop Extra på sin Facebook-side.

Lofotposten deler også ut refleksvester, både til barn og voksne. Disse kan hentes på kontorene på Leknes og i Svolvær.

 

Fakta om refleks

  • Bare 29 prosent av de voksne i befolkningen, bruker refleks. Refleks reduserer risikoen for å bli påkjørt med 85 prosent.
  • Du trenger refleks selv om det er gatebelysning. Flest fotgjengerulykker skjer i byene.
  • Refleksen bør henge i knehøyde for å motta mest mulig lys fra billyktene.
  • Refleks er forbruksvare, riper svekker refleksjonen Uten refleks er du først synlig på 25–30 meters hold, mens du med refleks synes på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Omregnet til sekunder har bilføreren 10 i stedet for 2 sekunder til å reagere, det kan være forskjellen på liv og død.

Les også: Bussjåførene er oppgitte over at så få bruker refleks: - Dere ser oss, men vi ser ikke dere 

Artikkeltags