Lofotposten skrev tidligere en sak om Linda Solhaug, som var frustrert over å bli frakjørt av rutebussene i Lofoten. Denne gangen var det en tipser og australske Finn Linnett som meldte inn problemet.

– Nå igjen har bussen bare kjørt forbi uten å ville plukke opp folk. Denne gangen var det ved Festvågtind utenfor Henningsvær, hvor det er en busstopp, begynner tipseren.

– Bussen kom fra Henningsvær, ble vinket på med armer av to personer. Den sakket farten litt for å så kjøre mer midt i veien og gasse på rett forbi busstoppet, hvor det sto ventende passasjerer. Bussjåføren så på dem som sto og ventet, de hadde til og med blikkontakt, men han stoppet likevel ikke.

Vedkommende forteller videre at de som mistet bussen hadde avtaler i Kabelvåg og ble kraftig forsinket siden det var en time til neste buss.

Bussen sakket ned men kjørte fra uansett

Finn Linnett fra Australia og kompisen var dem som ble forbikjørt. De skjønte ikke hvorfor bussen bare kjørte.

– Bussen slakket jo ned og jeg tok tommelen opp for å signalisere at vi ville sitte på. Med så tok han opp farten og bare kjørte fra oss.

– Det var veldig merkelig, fordi det var jo en vanlig rutebuss, forteller Linnett.

Boreal overrasket over avvikene

Daglig leder for Boreal, Martin Reberg, er overrasket over disse avvikene som er klaget på.

– Kvalitet er en av våre kjerneverdier og vi jobber hver dag for å gi passasjerene en behagelig og forutsigbar reise. Vi kjenner ikke igjen denne saken i noen avvik som er meldt inn. Det er dermed vanskelig å kommentere hendelsen veldig spesifikk, men vi skal selvfølgelig betjene holdeplassene der det står folk og venter, mener han.

– Vi finner det oppsiktsvekkende om bussjåfører ikke stopper på bussholdeplasser ved ventende folk. Det er fjernt i hvordan vi opplever at våre sjåfører opptrer, at de skulle unnlate å plukke opp ventende passasjerer.

Reberg informerer videre om for at Boreal skal kunne gå dypere inn og sjekke konkrete saker, og om det skal gjøres noe med det, er de avhengig av at hendelsene meldes inn på reisnordland.no med rutenummer, dato og klokkeslett.

Billettinntekter går til fylkeskommunen, ikke Boreal

– Mister ikke Boreal inntekt ved å ikke plukke opp passasjerer?

– Boreal Buss drifter rutetransport i Lofoten og Vesterålen på vegne av Nordland fylkeskommune mot tilskudd. Billettinntektene går til fylkeskommunen. Vi trekkes derimot i tilskudd ved ulike typer avvik. Boreal kan derfor få trekk ved å unnlate å betjene en holdeplass, forklarer Martin.