Gå til sidens hovedinnhold

Busstur til Bø i Vesterålen

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

42 medlemmer av Vestvågøy Pensjonistforening, var på tur med buss til Bø i Vesterålen, som gikk fra Leknes på onsdag morgenen 5. jini. Harald Eilertsen fortalte om hva dagen ville gi oss av opplevelser, i et strålende sommer vær, mens vi kjørte gjennom Lofoten til Fiskebøl, der vi tok ferga til Melbu. Kjørte videre gjennom Eidsfjorden, der Edna Martinsen, fortalte om stedene vi så mens vi kjørte. Da vi kom til Frøskeland overtok Kåre Skulbru, mikrofonen og fortalte om stedene langs veien til Kråkberget. Da vi kjørte gjennom Ryggedalstunellen, kunne han fortelle at den ble åpnet 17. oktober 1980. Før veien og tunnellen kom var det å ta ferga fra Sandset til Kråkberget, som kunne by på mye skjyverk til tider, når været var ikke var av det beste.

På Fjordcamp Kråkberget, fikk vi servert kaffe og mange gode kaker, til stor glede for kaffe og kake sugne turister. Da denne fornøyelsen var over kjørte vi videre til Straume og Steine, til Skulbrus fortelling om navnene på stedene vi passerte.

Der snudde vi og kjørte hjemover, med stopp på Sortland, der vi spiste en god middag på Kulturfabrikken. Kjørte så videre gode og mette, over Sortlandsbrua, og videre til Gulnesfjordkrysset, og Lofast hjemover, der Harald Eilertsen underholdt med vitser og diktlesing, til stor glede for turdeltakerne!

Da vi nærmet oss Leknes, takket leder Kåre Skulbru, alle deltakerne for laget, guidene for god informasjon, og Bernt Windstad, sjåføren til Lofoten Tours AS, for flott kjøring og en god buss å sitte i en lang dag!

Kommentarer til denne saken