Larsen er leder for Joker-butikken midt i sentrum av Henningsvær.

Etter to år med mye fokus på bråk og uro i fiskeværet, har det i år vært langt roligere.

- Jeg mener stemninga har vært god. Slik jeg ser det har det gått veldig fint for seg, det har vært mye familiefolk her - og det har vært stille og rolig. Jeg har ikke hørt noen klage, av mine sambygdinger.

- Synd

Natt til torsdag måtte to politipatruljer løse opp en fest med 100 personer, etter at det oppstod fester utendørs da festivalen Trevarefest avsluttet.

- Jeg synes det er synd at noen ødelegger for seg selv og for Trevarefest på den siste dagen av festivalen. Det er veldig synd, sier Larsen som også er partileder i Vågan Høyre.

Hans inntrykk er at det meste har gått greit for seg i sommer, men kjøpmannen er klar på at det ikke er greit å ødelegge folks nattesøvn på denne måten.

- Det er dårlig gjort.

Han understreker samtidig at de ungdommene og unge han har møtt på butikken i sommer har oppført seg fint.

Børge Larsen har tidligere advart mot for mye negativt fokus om Henningsvær. I år er hans inntrykk at sommeren har vært god, og at ting har fungert greit - med unntak av noe fokus på trafikk og parkering.

Færre nordmenn

Det berømte fiskeværet var mål for svært mange norske turister på ferie i eget land i de to foregående pandemi-årene.

I år er grensene igjen åpne. Både for nordmenn som vil ut av landet, og utenlandske turister.

- Jeg tror nok særlig overnatting og restaurant-næringa har hatt en nedgang, det er også veldig fort gjort å skade et godt rykte som Henningsvær har som sommersted og turistdestinasjon. Det skal man passe seg for, før folk drar andre steder.

I år er inntrykket at det er flere utenlandske turister, og færre nordmenn. Det merker også dagligvarebutikken på omsetningen - etter å ha hatt rekord under korona-sommeren.

- De fleste sier at det har vært mindre folk. I butikken ser vi omtrent samme tall som tidligere, på antall kunder. Men en fjerdedel av omsetningen er borte i år, det handler om at snitthandelen går ned - fordi det er mindre norske besøkende.

Han er spent på resten av sommersesongen.

- Vanligvis kommer det en del sør-europeere som har seint feire, fra steder som Italia og Spania, i siste halvdel av august. Samtidig er det nå dyrt og kanskje mer krevende å reise nordover.