Butikken i Laukvik er stått opp fra asken og er i gang igjen. Jeg berømmer og tar av meg hatten for Veronika Ånesen som har tatt initiativet for å få butikken opp og gå. Laukviksamfunnet har vært uten butikk en periode og vi har vel alle merket hvor uungåelig butikk er når den er borte. Vi som kunder er sjeleglad for at vi nå kan handle i Laukvik. Men nå har vi som kunder et stort ansvar for at dette skal gå bra og det er å bruke butikken da vi neppe får flere sjangser, vi har sett skriften på veggen.

Også Jan Gunnar Hansen, sjefen på Rema i Svolvær skal ha stor takk for at han hjalp oss kunder i Laukvik med å sette opp buss slik at vi fikk mulighet for å nå butikk for å handle. Han gjorde det ikke for egen vinning, men for å avhjelpe oss i Laukvik i en tung periode. Unnskyldninger for å handle i Svolvær har vært mange. Et argument er at det blir billigere å kjøre å handle i Svolvær, men hvis en legger til det det koster å kjøre til Svolvær går det opp i opp. Man handler litt mer enn man trenger, tar gjerne en kopp kaffe og noe å bite i og da er man like langt. Vi som er godt voksne og har bil har jo mulighet for å kjøre til Svolvær for å gjøre innkjøp, men hvis plutselig vi står uten lapp for å kjøre bil og vi ikke har butikk her, kommer neppe Coop eller andre butikker med en pakke melk hvis du er uten og trenger den og ikke har den kjøleskapet, hva da?

Et siste hjertesukk, gode laukvikinger nå må vi vise det ansvaret vi har og støtte opp om butikken i Laukvik. Ha en fin handle dag i butikken i Laukvik.