Gå til sidens hovedinnhold

Butikkjede engasjerer seg i strandrydding: - Alle butikkene i Lofoten vil delta

Artikkelen er over 2 år gammel

Coop skal fortsatt selge melk, brød og pålegg, men vil likevel at Lofoten skal se ren og fin ut i sommer.

– Ja, vi søkte for å få delta i årets ryddeaksjon «Coop rydder Norge», sier assisterende butikksjef Rainer Andre Solheim ved Coop Extra i Svolvær.

Over hele landet har nemlig Coop-kjeden i år gående en ryddeaksjon langs veier, strender og i friluftsområder.

Fra 27. april til 4. mai vil utvalgte Coop-butikker over hele Norge dele ut gratis ryddeutstyr som hansker og sekker. Samtidig settes det ut containere fra Norsk Gjenvinning ved samtlige deltakende butikker, slik at du lett kan levere inn det som blir ryddet.

I hele landet deltar totalt 250 Coop-butikker, og det hele starter kommende lørdag. Aksjonen er et felles prosjekt mellom Coop rydder Norge, Hold Norge rent og Norsk Gjenvinning.

Lofoten med

– Alle Coop-butikkene Extra og Prix i Lofoten vil delta i år, så dit kan alle komme som vil delta i dette ryddeprosjektet. Her vil man fra lørdag få utlevert hansker og sekker for å rydde.

– Det er snakk om såkalt eierløst søppel i naturen som skal ryddes. Det er altså ikke meningen å ha rydding hjemme i boder og garasje. Slikt avfall må leveres til LAS på vanlig måte. Vi kommer til å holde containeren under oppsyn i åpningstiden, og låst om natten, for å hindre misbruk.

– Vi vil få en egen container på plass på baksiden av Coop Extra her i Svolvær, slik at de som deltar i aksjonen, enten de rydder i bygater og langs strender og veigrøfter, kan komme hit etter rydding og kaste søppelsekkene her. Så vil vi besørge at containeren blir tømt hos LAS.

Også ved de øvrige butikkene til Coop Extra og Prix i Lofoten vil man ha tilsvarende utdeling av materiell, og en ordning med levering.

Tirsdag

– Tirsdag i neste uke skal Coop Extra i Svolvær ha en konkret strandrydding der man skal ta for seg området fra Rekvika fram til badeplassen under fjellet øst for Svolvær. Kanskje noen også vil rydde i Børvågen, for begge steder er det meldt om mye avfall i fjæresonen. Materiell til å rydde begge steder får de hos oss på Coop Extra fra åpningstid lørdag.

– Coop Extra kommer selv til å være under fjellet tirsdag fra kl. 18.00 for å dele ut hansker og sekker til frivillige som vil rydde, og vi håper kjempemange stiller opp tirsdag på denne strandryddingen.

– Det kommer til å være kaffe å få og noe å bite i for dem som deltar, sier assisterende butikksjef Rainer Andre Solheim ved Coop Extra i Svolvær til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken