Gå til sidens hovedinnhold

Byggeprosjektet er tre uker forsinket - men fremdriften god

Artikkelen er over 2 år gammel

Til tross for overraskelser underveis, er framdriften god i arbeidet med ny rundkjøring på E10 og ny kommunal vei til Lofoten Handelspark. Det skriver Vestvågøy i ukas nyhetsbrev.

Overraskelsene i grunnen i forhold til den totale mengden på myruttaket, har gitt en forsinkelse på cirka tre uker.

– VI har måttet tenke alternativt sammen med entreprenøren for å beholde, eller tilby, fast dekke under Arctic Race uten at det skal fordyre prosjektet, redegjør Hallgeir Skog i Vestvågøy kommune.

Han er prosjektleder og byggeleder for rundkjøringa, som til tross for at den berører E10, er et kommunalt gjennomført byggeprosjekt. Det er inngått en egen gjennomføringsavtale mellom Statens vegvesen og kommunen.

– Det er for tiden stor aktivitet i området, og den nye rundkjøringa er nok et vesentlig større prosjekt enn de fleste er klar over. Den nye veien til Leknessletta og Mjåneset skal naturlig nok opp til E10s nivå, og i skrivende stund ser man ned på gravemaskinene når man passerer området. Det er anslått at ca. 30.000 kubikk masser som skal inn og ut av området, i tillegg til 17–20 cm tykke asfaltlag for bærelag og slitelag, skriver kommunen i nyhetsbrevet.

Rundkjøringa og veien til Lofoten Handelspark og Leknessletta skal kunne kjøres på i november, mens den videre koblingen til Mjåneset med ny vei skal stå ferdig om to år.

Kommentarer til denne saken