Gå til sidens hovedinnhold

Frir til folket: – Hva bør kiosken brukes til?

Artikkelen er over 3 år gammel

Cetho Eiendom ønsker innspill til hvordan bykiosken på torget i Svolvær kan brukes.

Tidligere i år kjøpte Cetho Eiendom AS bykiosken fra Svolvær Historielag, og nå ønsker eiendomsselskapet gode ideer til hva den kan brukes til. Til nå har den vært utleid til Destination Lofoten, som i sommersesongen har brukt kiosken til å selge billetter på dagtid for å avlaste turistinformasjonen rett over gata.

Nå er Cetho Eiendom på jakt etter ny leietaker. Eiendomsutvikler i Cetho Eiendom, Michael Baumann, har tidligere uttalt at de vil leie ut kiosken til en seriøs aktør med mål om å sikre positiv aktivitet på torget. Nå frir eiendomsselskapet til innbyggerne i Vågan, i håp om at kanskje de har gode ideer til hva kiosken kan brukes til.

Historisk kiosk

På sine nettsider opplyser Svolvær Historielag at Svolvær bykiosk ble startet i 1913 av postekspeditør Reidar Gabrielsen. Kiosken ble stående på torget helt fram til slutten av 1960-tallet, da den ble flyttet til en hage i Nybyveien hvor den brant ned for noen år siden.

I 2012 bygget historielaget en kopi av den gamle bykiosken, som siden da har stått på torget i Svolvær.

Har du tips til hva kiosken kan brukes til? Da ønsker daglig leder i Cetho Eiendom, Lilljan Jakobsen, og eiendomsutvikler Michael Baumann, å høre hva du har å si.

– Hva kan kiosken brukes til?

– Det kan være så mangt. Det er derfor vi ønsker å høre hva folk har å si. Vi er sikker på at det finnes kreative mennesker der ute som kan komme med gode innspill, sier Jakobsen til Lofotposten.

– Hvilken funksjon ønsker dere at den skal ha på torget?

– Vårt ønske er at den skal skape liv og aktivitet på torget, legger hun til.

Kaos på torget

Jakobsen og Baumann peker på at det i sommer var fullt av boder på torget, hvorav mange av dem sto tett innpå kiosken. Bilder som Cetho Eiendom har tatt viser at kiosken så vidt er synlig.

Jakobsen og Baumann tror at en sone rundt kiosken på for eksempel 20 meter kunne ha vært ei løsning.

– Da hadde vi fått et område rundt kiosken uten boder, forklarer de.

Cetho Eiendom forteller at kiosken er en del av byens historie, og har et klart svar på hvorfor de ville kjøpe kiosken tidligere i år.

– Vi vil ta vare på det gamle. Mange synes at kiosken er fin, og at den er et positivt innslag på torget. Det er vi enige i, sier Jakobsen.

Kommentarer til denne saken