– Det var bare artig, forteller Sølvi Stemland Sameien som blir litt brydd over at den spontane gesten har fått så mye oppmerksomhet.

– Det var så koselig å bli vekket av musikken. Så da sto vi opp og fant ut at vi skulle sponse korpset. Rett og slett fordi det er noe som gleder alle, forteller Sameien som sammen med mannen, Oddvar Sameien overførte de 5000 kronene.

Ville være snill

Hun har selv vært ivrig dugnadsarbeider gjennom mange år for SIL Håndball og vet at det et litt av en jobb som skal til for å få det til å gå rundt.

– Jeg vet selv at det er vanskelig å drive frivillig. Først gleder de andre gjennom å spille, så er det ufattelig mye arbeid som skal til for å få inn penger til å drive. Vi ville rett og slett bare være snill, sier stasjonsdriveren.

På meldingen i overføringen sto det som følger; «Støtte fra Circle K Svolvær. Dokker gjør en super jobb»

Veldig positivt

For styreleder i skolemusikken var det en gledelig melding å få.

– Dette var veldig positivt og veldig gledelig å få vite om på selveste 17. mai forteller styreleder i skolemusikken, Stig Arne J. Gundersen, som kan avsløre at forberedelsene for nasjonaldagen begynte klokken 06.15.

– Da startet jeg forberedelsene til morgenspillingen og resten av dagen som går slag i slag, forteller han og viser til at de legger familielivet til side for å glede andre.

Han forklarer at det koster å drive dugnad.

– Vi tar det som en selvfølge at det skal spille korps på 17. mai, men har man ikke penger til å drive resten av året så blir det ikke 17. mai med korps heller, sier han og viser til at korpset omtrent går i null hvert år.

I ferd med å bli lagt ned


Det er bare et par år siden det spøkte for eksistensen til korpset.

– Da jeg tok over for tre år siden var de i ferd med å bli lagt ned. Jeg fant ut at siden jeg selv hadde unger som var med, så kunne jeg like gjerne engasjere meg i korpset, sier han, og viser til at de søker støtte der det søkes kan.

I dag består Svolvær skoles musikkorps av syv musikanter i hovedkorpset og seks aspiranter. I tillegg til 16 drillere.

Aspirantopptak er det hver høst, så fremst kulturskolen, som står for aspirantundervisningen, har kapasitet.

Per i dag har de nok instrumenter. Kommer det et stort antall aspiranter i høst må de gå til innkjøp av flere. I tillegg er noen av instrumentene de har i dag moden for utskiftning.

– Det koster en 7–8000 for et instrument, avslører Gundersen.

Oppfordrer til å engasjere seg

Han håper at flere ser gleden av musikken.

– Vi er ikke ofte ute på tiggerrunde. Vi håper den hyggelige gesten kan spilles videre til andre bedrifter, sier han og viser til at det med mer penger i driftskassa har korpset mulighet til å gjøre mer.

– Jeg vet at det på 60-tallet ble arrangert dukkevogntog. Det har vi lyst til å prøve. Kanskje det kan være noe hvis vi får med bedrifter til å spytte i. Med mer midler har vi mulighet til å gjøre mer, sier han.

Morgenspilling rundt om i bydelene i Svolvær er en gammel tradisjon som har ligget brakk før korpset i år tok den opp igjen. Tilbakemeldingene fra folk har vært at det var et gledelig gjensyn.

Gundersen benytter anledningen til å oppfordre musikkglade Svolværinger til å engasjere seg i korpset.

– Vi trenger nye folk i styret og er åpen for at folk i byen kan være med for å hjelpe oss med driften. Kanskje bedriftseiere eller andre som liker korps, sier han opp oppfordrer folk til å ta kontakt.