Codstockfestivalen har sluppet første artist: - Tilbake til Lofoten etter seks års fravær

Første artist: Første artist til Codstock er klar. I juni kommer Hungry John til Henningsvær.

Første artist: Første artist til Codstock er klar. I juni kommer Hungry John til Henningsvær. Foto:

DEL

Codstock i Henningsvær går av stabelen 7. - 9- juni 2019, og nå er første artist på festivalprogrammet klar. Til Henningsvær kommer Hungry John.

- Tilbake til Lofoten etter seks års fravær. John Magnar Bernes, bedre kjent som Hungry John, har viet sitt liv til bluesens tjeneste. Siden midten av 60-tallet har han reist land og strand rundt for å spre blåtonebudskap, alltid våken for nye impulser og stilretninger innen blues. Han er en av de virkelige store sliterne i norsk musikkliv, en veteran som nyter respekt langt utover landegrensene for sin livslange, lidenskapelig innsats for musikken som ligger hans hjerte nærmest; blues, skriver Codstockfestivalen på sine egne nettsider.

Bernes fikk kallenavnet Hungry John da han sultet som gatemusikant i London på tidlig 70-tallet. Siden da har han startet blant annet Bergen Blues Band og Hungry John and The Blue Shadows. Han har turnert med eget band i Skandinavia, Tyskland, Frankrike og Russland, og gjort konserter i USA og Europa med bland annet Sunnyday Slim og Homesick James.

- Det er med andre ord "the grand old man" innen skandinavisk blues som gjester Codstock i pinsen, Med seg i bagasjen har han en ny CD-plate innspilt live, skriver Codstock videre.

Send inn tekst og bilder «

Lofotposten vil fortelle om smått og stort i Lofoten, men vi rekker ikke over alt. Har vi gått glipp av noe? Du kan bidra her!

Artikkeltags