Gå til sidens hovedinnhold

Countryfestival med ekstrakonsert: – Vi ønsker å skape mer liv på lørdag formiddag

Artikkelen er over 1 år gammel

Torsdag 5. september starter årets Lofoten Countryfestival på Leknes. Nå melder arrangørene om at det blir ekstrakonsert i Festivalteltet lørdag formiddag.

Årets Lofoten Countryfestival er den 19. utgaven, og i år er det første gang at IL Blest står som arrangør, gjennom selskapet Lofoten Countryfestival AS.

Som vanlig starter festivalen med konsert i Festivalteltet torsdag kveld, før det blir konserter både i Festivalteltet og i Lofothallen fredag kveld. Lørdag kveld er Bellamy Brothers klar i Lofothallen.

Nytt tilbud

Lørdag er det tradisjonelt mye folk i Leknes sentrum og nå vil Lofoten Countryfestival i samarbeid med Lofotkonserter AS arrangere en konsert lørdag formiddag.

– Vi har hatt et ønske om å nå litt breiere, og mange har etterlyst mer musikk tidligere på dagen. Det er Lofotkonserter AS som står for arrangementet i teltet. I samarbeid med de så ønsker vi nå gi et musikalsk tilbud som favnet bredt lørdag formiddag, sier Reidar Samuelsen som er leder i Lofoten Countryfestival.

– Jeg syntes det var en god idè, og det blir spennende å se hvordan konserten blitt mottatt, sier Rainer Finstad i Lofotkonserter.

Det er Charlie Rackstead And the Sticklesbergen Ramblers som skal spille en times tid lørdag formiddag. De spiller i Lofothallen fredag kveld. Rune Nilsson, som er frontfigur, er en kjent radiostemme.

Bredt publikum

Bandet har oversatt norske hitlåter om til amerikansk, og gjort de om til countrylåter.

– Vi tror dette er et band som vil treffe et bredt publikum. Det er country som har en smittende effekt, og bandet er kjent for å lage liv. Det er heller ingen aldersgrense i teltet lørdag formiddag, sier Finstad og Samuelsen.

– Det har brukt å være jam i teltet på lørdag. Blir det ikke jam i år?

– Jo, det blir jam etter konserten. Det blir muligens også konsert med et band, sier de to.

Billettene til konserten med Charlie Rackstead And the Sticklesbergen Ramblers selges i døra.

Reidar Samuelsen sier billettsalget til fredag og lørdag i Lofothallen går bra.

– Vi har solgt godt med billetter. Festivalcampen er full, og vi jobber nå med å skaffe flere plasser. Det ser bra ut, og vi tror på mye folk hele helgen, sier Reidar Samuelsen.

Kommentarer til denne saken