Natt til torsdag rykket politiet til Henningsvær for å bistå med å avslutte en fest. Meldinga gikk ut på at det var rundt 50 til stede, men da patruljen kom til stedet ved 04.00-tida, kunne de anslå at det snarere dreide seg om over 100 personer.

– Patruljen fra Vågan forsøkte å rydde opp i nachspielet, men mislyktes med det. Folk var lite samarbeidsvillige. De ville ikke avslutte festen, og patruljen nådde ikke frem med sitt budskap. Det var vanskelige forhold for oss. Derfor ble patruljen fra Vestvågøy tilkalt for å bistå. Det var høy musikk og folk som klaget på støy, forteller fungerende politistasjonssjef i Svolvær, Lars Okkenhaug.

Naboer i området fant det ifølge politiet umulig å sove i larmen fra festen. Ifølge Okkenhaug var politiet i Henningsvær fra omtrentlig klokken 02.30 til 06.00 natt til torsdag. Den andre patruljen ankom klokka 04.30.

– Det roet seg etter hvert, men det er beklagelig at det blir slik. Når festivalen var over trakk de ut i området og laget sine egne fester. Vi fikk melding om at det var ansamling av folk to plasser, men de fleste oppholdt seg i nærheten av skolen. Det er ikke vanskelig å forstå at folk slet med å få sove, sier han.

Okkenhaug sier videre at politiet er overrasket over at det var etter siste dag av Trevarefest at det oppsto feststøy i tettstedet.

– Det var veldig rolig de to første nettene. Vi mottok ingen meldinger eller klager i starten av uka. Jeg hadde trodd at de var slitne etter tre dager, men det var ikke helt slik, sier han lattermildt.

Klokken 05.54 meldte politiet at festen var avsluttet, og at deltakerne har gått hver til sitt.

– De som bor i Henningsvær får en dårlig dag på jobb i morgen, uttalte operasjonsleder Bo Nilsson til VG.