Vil ha flere barn og unge med på dans: - Kan hjelpe sjenerte barn

HÅPER PÅ FLERE: Barnelaget UL Ørnen håper flere vil være med å danse. Her fra et dansestevne i Tromsø ifjor.

HÅPER PÅ FLERE: Barnelaget UL Ørnen håper flere vil være med å danse. Her fra et dansestevne i Tromsø ifjor. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Barnelaget UL Ørnen håper på enda flere ivrige danseføtter. Instruktør Camilla Jensen (21) mener dans er en god måte til å få barn til å slippe seg mer løs.

DEL

Camilla Jensen (21) er danseinstruktør i gammeldans for barn og unge på Vestvågøy. Hun har de tre siste årene vært instruktør, men har drevet med dans siden hun gikk i førsteklasse på barneskolen.

Hun er danseinstruktør på Barnelaget UL Ørnen.

– Vi trenger flere medlemmer. Vi danser gammeldans, swing og linedance, og er redd for at disse vil dø ut med årene. Derfor trenger vi flere medlemmer, sier Jensen.

Trenger flere ungdommer

Per dags dato estimerer hun at Barnelaget UL Ørnen har et sted mellom 15 og 20 medlemmer.

– For det meste trenger vi flere ungdommer, for det er den gruppen vi har minst av. Vi har medlemmer i alle aldre, fra førskolen til meg selv som den eldste. Vi har dansetimer én gang i uken, hvor vi kjører to puljer. Først med de minste, og så med aldersgruppen over. Alt skjer på UL Ørnen, sier Jensen.

Annet tilbud

I tillegg til ordinære dansetimer hver onsdag, er danseklubben med på stevner og oppvisninger.

– Det er ikke alle som interesser seg for ballsport, og da kan dans være et fint alternativ. Jeg tror det er mange som ikke vet at det finnes et slikt tilbud. Dans er morsomt, lærerikt og du kan ta med deg så mye når du blir eldre. Man lærer seg dans som man skal kunne når man gifter seg, blant annet. Det er et annet tilbud enn eksempelvis å dra på fest bare for å drikke. Man kommer seg bort med dansen, og kan danne seg et nytt nettverk med venner. Vi drar på stevner hvert år, enten til Leknes, Bodø eller Tromsø. Det er reising og sosialt fellesskap, sier Jensen og fortsetter.

– Så er det lite dugnad for foreldre, og alt er for en billig penge. Vi holder på fra skoleår til skoleår. Så når skolen har fri, så har vi også fri. I tillegg til diverse stevner, så har vi blant annet oppvisning på senteret og oppvisning på 17. mai. I år vil vi også arrangere en juleavslutning, hvor foreldre og besteforeldre kan komme og se barna danse. Det blir en litt mer privat oppvisning, sier Jensen.

Hun forteller at det ikke skal være dyrt å være med å danse. Det er ingen spesifikke krav om utstyr, og annet enn en medlemskontingent, velger foreldre selv om de vil sende barna på stevner.

Kan hjelpe barn som er sjenert

I tillegg til det sosiale, trekker Jensen fram en faktor som kan være behjelpelig for barna.

– Er barna sjenerte, så kan det være en fin måte å gjøre dem mindre sjenert. Det byttes partnere, og man blir hele tiden kjent med andre barn. Etter hvert vil man bli tryggere på hverandre, og på seg selv. Er man helt ny, så får man selvfølgelig ha med seg en venn man kan danse med, til man blir trygg på de andre og omgivelsene. Jeg har et tantebarn som er med, og hun blir bare varmer og varmere for hvert år. Hun er den minste som er med, fire år gammel. Så gjør vi det slik at barna lærer dans etter hvor gamle de er. Vi ønsker at de eldre barna får større utfordringer, samtidig som at det ikke skal være for vanskelig for de minste. Det er viktig at de føler at de oppnår og mestre ting, sier Jensen.
Artikkeltags

Kommentarer til denne saken