Breakdans- og dj-kurs

Triks: Stig Markussen driver her på med breakdans på gata.Begge foto: Privat

Triks: Stig Markussen driver her på med breakdans på gata.Begge foto: Privat

Artikkelen er over 5 år gammel

Gir ungdommen mulighet til å lære seg nye aktiviteter.

DEL

På fredag ettermiddag inviterer Qltura Fritidsklubb på Leknes til spennende innføringskurs i breakdans og DJing.

For å lede kurset kommer Stig Paa, eller Stig Markussen som han egentlig heter, fra Bergen.

– Vi fikk tak i Stig via Nina Beyer på Sans og Samling hvor han skal være på lørdag. Tidligere har vi også samarbeidet med dem på forskjellige ting. Blant annet da vi hadde en konsert med Moddi. Siden Stig skulle oppover til Lofoten er det veldig gøy at han har tid til å komme innom her også, sier ungdomsarbeider Britt Aune i Vestvågøy kommune.

Arrangementet koster ingenting og har heller ikke noen aldersgrense.

– Ettersom dette er en introduksjon vil vi at alle skal ha mulighet til å være med. Akkurat nå har vi ikke så mange påmeldte, men vi kommer til å gjennomføre kurset uansett for dem som kommer, legger hun til.

Rutinert

Stig Markussen har med tiden bygget seg opp en solid erfaring, både som danser og som DJ. Han er utdannet lærer og han har over tid holdt kurs for å lære bort det han kan.

– Jeg har drevet med slike kurs i 14 år nå, altså siden 2001. Da har jeg kjørt kurs både for barn, ungdom og voksne, sier Markussen, som selv har vært aktiv på dansescenen i inn- og utland siden 1999.

– Lett å lære

Kurset går over fire timer, hvor det blir satt av to timer til hver enkelt aktivitet.

– Det vi skal få til på Leknes er å lære litt grunnleggende breakdansesteg. Vanskelighetsgraden er ikke så høy, det blir ting de aller fleste klarer å lære seg i løpet av en time eller to, forteller Markussen.

Begge kursene er lagt opp slik at det ikke er for vanskelig for nybegynnere. Det viktigste vil være å få i gang den kreative prosessen til deltakerne.

– DJ-kurset vil gi opplæring i grunnleggende teknikker, og så skal de få slå seg løs med egen kreativitet etterpå. Det er viktig å få på plass de grunnleggende tingene først, forklarer Markussen.

Selv om han har reist til mange steder av verden har han aldri vært i Lofoten tidligere.

– Det blir spennende å komme oppover. Jeg har aldri vært i Lofoten tidligere så det gleder jeg meg til, avslutter han.

Se bildeserie fra åpningen av Qltura:

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken