Gå til sidens hovedinnhold

Dårlige vær la ingen demper på stemningen i VM-byen

Artikkelen er over 2 år gammel

At VM i skreifiske ble avlyst la ingen demper på feststemningen i byen. På Kjøla var stemningen god fra tidlig på dagen lørdag.

To av dem som hadde funnet veien til kjølelageret lørdag formiddag var Roy Gudmundsen og Bjørnar Rasmussen. De to kompisene fra Harstad reiser hvert år til Svolvær for å få med seg VM i skreifiske.

– Vi kommer for å se på livet og være med på alt som skjer rundt omkring i forbindelse med VM. Vi har vært her hvert år i godt over 20 år, men vi fisker ikke. Vi er med for det sosiale og festlighetene sine del, flirer duoen fra Sør-Troms.

Hvorfor kommer dere tilbake år etter år?

– Det er et fint miljø her. Vi vandrer rundt og prater med fiskerne, i tillegg til både de innfødte og de tilreisende som er her av samme årsak som oss selv. Vi treffer folk vi ikke treffer til vanlig i det daglige liv. I tillegg får vi utrolig flott service her på Vestfjord hotell. Det er alvorlig bra! skryter Gudmundsen og Rasmussen

God stemning - men dyrt

Fra scenen på Kjølelageret underholdt Arne Størmer, Dag Kajander og Kai Larsen. Gudmundsen og Rasmussen synes stemninga er veldig god under VM i skreifiske, men de er kritisk til prisnivået.

– Når klokken bikker 18 på ettermiddagen koster det 250 kroner å komme inn på nesten alle utestedene. Det er ikke holdbart, mener Rasmussen.

– Man har ikke mulighet til å bevege seg. Det blir for dyrt. Da hadde det vært bedre om man kunne betale 500 kroner for en billett som ga inngang på alle utestedene. Går man seg en runde etter at klokken har passert 18 ryker det raskt en tusenlapp bare i inngangspenger. Vi har våre stamplasser og kommer likevel tilbake, legger Gudmundsen til.

Booker for 2020

Harstad-væringene mener det artigste med VM i skreifiske er å bli kjent med nye folk.

– Ja, det er det som er artig, og det er derfor vi kommer hit. Selve fisket bryr vi oss ikke så mye om. Vi treffer kjenninger og blir kjent med nye venner. I år virker det som at det er litt mindre folk enn det har brukt å være tidligere. Vi var ute på fredag, og da var det lite folk på de vanlige plassene. I fjor var det kø overalt. Nå blir vi her til søndag, og det siste vi gjør før vi reiser hjem er å booke hotellrom for VM i 2020, smiler de to.

Kommentarer til denne saken