Gå til sidens hovedinnhold

Datoene er klare for VM i skreifiske 2021

Artikkelen er over 1 år gammel

Vågan Båt- og sjøfiskeforening legger nå i høst opp til et nytt VM i skreifiske også neste år.

Datoene for Lofotcupen blir fredag 12. mars og VM i skreifiske lørdag 13. mars 2021, kunne leder Per Odd Krystad i Vågan Båt- og sjøfiskeforening fortelle på en pressekonferanse mandag ettermiddag i eget klubbhus i Marinepollen i Svolvær.

I første utgave av artikkelen sto det at Lofotcupen skulle gå av stabelen 19. mars, og VM i skreifiske lørdag 20. mars. Dette er nå rettet.

To koordinatorer

Krystad kunne også slippe nyheten om at arrangøren nå har ansatt to VM-koordinatorer som skal planlegge og gjennomføre de praktiske tingene med neste års VM i skreifiske.

Dette er ildsjelene Petter Erlbeck og Andreas Thorvardarson, begge kjente fra festivalarbeidet med «Høllafest». Nå mønster de to også på maritimt – med ansvar for den største festivalen av dem alle gjennom 20 år, nemlig VM i skreifiske 2021 i Svolvær.

– Vi gleder oss til denne oppgaven, og satser på å legge til rette for et flott VM. Det kan kanskje bli ei uke for hele Vågan, da med liv og røre i Svolvær som før, men også økt oppmerksomhet for Skrova, Henningsvær og Kabelvåg.

På sikt vil man nemlig uansett jobbe for å inkludere alle disse stedene i VM-uken, men hvor mye det lykkes allerede i 2021 er ennå litt usikkert.

– Men vi prøver å få det til også denne uken i mars neste år, sier de to koordinatorene Erlbeck og Thorvardarson til Lofotposten.

Båtarmada

Man trekker i 2021 også veksler på en gammel traver i VM, nemlig mangeårige leder Sten Ståle Sortland fra Kabelvåg, som har sagt seg villig til å håndtere alt det som skal skje ute på havet. Og båter nok til et deltakerantall på mellom 400 og 600 fiskere har man allerede i boks. Masse rutine er med også neste år, med smittevern på plass selvsagt, sier Krystad.

Og i Langesund sitter Stian Jakobsen fra Svolvær klar, og han vil ta seg av oppgavene med påmelding og dataløsningen for neste års VM i skreifiske.

Påmelding

Det er ennå ikke klart når man legger ut påmeldingen i høst, men det skjer ganske snart. Styret skal ha et ekstraordinært årsmøte om VM om to uker, og etter det bør apparatet settes i sving, opplyser Krystad. Siste fristen for påmelding er heller ikke klart ennå, men det som er klart er at påmeldingsgebyret vil bli satt på sperret konto og slik sikret at det kan tilbakebetales de påmeldte dersom neste års arrangement av ymse årsaker likevel ikke lar seg gjennomføre.

Alt gjøres klart

– Vi legger opp til at det blir VM i skreifiske neste år, og gjør alle normale forberedelser. Vi har hatt møte med Thon og sikret oss at kaia er ferdig, og at teltet blir klart. Det har Thon forsikret oss er i rute.

– Vi har også hatt kontakt med kommuneoverlege Jan Håkon Juul og der tatt opp dette med smittevern og mulig avlysning eller ikke. Skulle en vaksine være klar på nyåret, vil det være bra. Men vi kan også se på muligheten for å arrangere VM slik at det ikke blir noe problem med smittevernforhold, så dette er ting man må jobbe med nå.

– Ved årsskiftet vet vi mer om hvordan koronasituasjonen utvikler seg i Lofoten, Norge og internasjonalt. Da kan ei ny vurdering om det blir VM eller ikke måtte tas, sier leder Per Odd Krystad i Vågan Båt- og sjøfiskeforening til Lofotposten.

Kommentarer til denne saken