De aller fleste fikk en økning mellom 1400 og 1900 kroner i året, det holder knapt til en pose peanøtter på lørdagene

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi registrerer svaret til rådmannen i saken der tre av hans nærmeste medarbeidere har fått en lønnsøkning i en helt egen skala enn andre ledere og ansatte i Vestvågøy kommune. Vi finner ikke på noen måte at rådmannen klarer å rettferdiggjøre lønnsløftet på 50.000 kroner til hver av disse tre lederne, når samtlige andre ansatte i kommunen blir avspist med smuler. De aller fleste fikk en økning mellom 1400 og 1900 kroner i året, det holder knapt til en pose peanøtter på lørdagene.


Vi kjenner oss ikke igjen i at lønnsfastsettinger i den størrelsesorden skjer fra tid til annen, verken i eller utenom forhandlinger. Dersom det er så vanlig som rådmannen hevder, kan det tyde på at dette er en etablert praksis i kommunen der tillitsvalgte har vært holdt utenom. Vi registrerer derimot at når vi i arbeidstakerorganisasjonene videreformidler lønnskrav i størrelsesorden 50.000 i lokale forhandlinger, blir det avfeid som useriøst av arbeidsgiver. Det samme gjelder åpenbart ikke for rådmannens nærmeste.


Vi mener prinsipielt at lønn i hovedsak skal fastsettes ved ansettelse og gjennom forhandlinger. Dette kan skje både gjennom de årlige ordinære forhandlingene eller gjennom særskilte forhandlinger grunnet for eksempel kompetanseheving eller økt ansvarsområde. At rådmannen i dette tilfellet velger å gjøre en ensidig lønnsfastsettelse uten forhandling, er en uvanlig praksis i kommunene, som er offentlige organisasjoner. Det undergraver forhandlingssystemet og forholdet mellom arbeidsgivere og fagforeninger, et system som har sitt grunnlag i lange tradisjoner.


Rådmannen skriver at vi må være konkurransedyktige på lønn. Det er vi helt enige i, og vi vil påminne rådmannen at kommunene sliter med å rekruttere fagfolk. Det er kamp om samfunnskritisk arbeidskraft som sykepleiere og lærere. En begrunnelse om konkurransedyktig lønn må gjelde for alle ansatte i kommunen, og det vil derfor være på sin plass å vurdere økt lønn som et tiltak for både å rekruttere og beholde kritisk arbeidskraft i kommunen.


Vi registrerer også at enkelte politikere har kommet på banen. Medlemsmassen vår følger med stor interesse hva politikerne foretar seg videre i denne saken, og forventer at det blir gitt et signal fra politisk hold om at det skal være åpenhet rundt lønnsøkninger og at det må skje etter lov- og avtaleverk. Samtidig forventer vi at rådmannen får et signal om at verken tidspunkt for lønnsøkningen til disse tre topplederne, beløpets størrelse sett i sammenheng med resten av lønnsmassen samt måten det er gjort på ikke er greit. Dette er fellesskapets midler som politikerne er valgt av folket til å forvalte.


To av de samme lederne ble lønnsvinnere også i fjor. Det gjør at de hver har fått en lønnsøkning på 80.000 i løpet av i overkant av ett år. Vi står derfor fast på at årets lønnsøkning på 50.000 kroner til de tre topplederne er både umusikalsk og usolidarisk det året alle andre måtte utvise moderasjon og være med på dugnaden.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken