Gå til sidens hovedinnhold

De eldre storkoste seg på kultur- og aktivitetsdagen i Vågan

Artikkelen er over 2 år gammel

- Dette er andre gangen jeg deltar, og jeg stortrives, sier Astrid Olsen (80) fra Svolvær.

Astrid er beboer i egen leilighet ved Havlykvartalet i Svolvær, og sier hun ennå er sprek nok til å tråle litt i bygatene, og rullatoren er en trygg venn å ha med seg.

Men veien til Kabelvåg er for lang for henne nå. Skyssen til Kabelvåg sin flerbrukshall der kommunen arrangerte kultur- og aktivitetsdag for de eldre torsdag 19. september, sørget derfor kommunen for. Og det satte Astrid pris på.

Hun deltok også i fjor, og Astrid sier dette er et flott tiltak for de eldre. Dette er forøvrig tredje året at kommunen gjennomfører dette arrangementet for de eldre.

- Vi møtes, får underholdning fra Dag Kajander og Arne Størmer, og kommunen som arrangør har sørget for kaffe, vafler, kaker og aktiviteter, så dette vil jeg gjerne delta på flere ganger. Veldig fint og sosialt for oss eldre.

Og ordfører Eivind Holst lot det å ikke få stille til ordførervervet for en tredje periode gå ut over stemningen. I dress og med ordførerkjede ankom han flerbrukshallen i rickshaw-sykkel, til stor begeistring for alle frammøtte.

I tillegg til dans, rullatorløp-konkurranse, var det også kjøring med rickshaw for de eldre, og boccia-konkurranse.

Ungene i Solheim og Nordlys barnehager stilte fulltallige og underholdt de eldre med dans. Dans for de eldre selv ble det også, og her stilte Livsglede for eldre opp som dansepartnere, mens Dag Kajander og Arne Størmer sto for levende musikk.

Aktivitør Reidun Elise Berg Hansen i Vågan kommune sier at det har vært vellykket å utvide dagen fra en ren aktivitetsdag til å bli en kultur- og aktivitetsdag. Tilbakemeldingene fra de eldre tilsier at dette er et opplegg som vil bli fulgt også i årene som kommer.

Kommentarer til denne saken