Gå til sidens hovedinnhold

De tradisjonsrike Ballstaddagan forsvinner ikke helt: – Ønsker en markering

Artikkelen er over 1 år gammel

Koronaviruset setter en stopper for de tradisjonsrike Ballstaddagan. Men helt borte blir ikke dagene.

For styret har bestemt seg for å lage ei sending, som vil direktesendes på Facebook-sidene "Ballstaddagan" og "Heia Ballstad".

– Vi prøver å kjøre i gang et ordentlig opplegg her. Vi produserer ei sending, hvor jeg vil filme og så gjør vi en del opptak på forhånd. Alle har vært kreative med å finne konkurranser og innhold til sendingen. Skrevet et manus har vi også gjort, sier Asbjørn Pettersen.

Femkamp

Innholdet i sendingen vil først og fremst bygge på en konkurranse. Tre lag, med tre personer på hvert lag, skal delta i femkamp. Ballstad Slip, Elkjøp og et blandet lag har takket ja til utfordringen.

Torsdag gikk de første øvelsene i gang.

– Den første konkurransen er straffespark med en litt artig vri. Vi har fått tak i elektrosjokk-utstyr som vil festes på deltakernes føtter. Etter det blir det en SUP-stafett. De vil gå i opptak på sendingen. Så har vi tre øvelser direkte på lørdag. Det blir alt fra tørrfiskholding, kunnskapskonkurranse og fiskekakepakkestablekonkurranse, sier Tor Arne Fikseth humrende.

Ønsker å treffe alle aldre

Sendingen begynner klokken 18 lørdag kveld, og vil vare noen timer. Det er heller ikke bare femkampen som vil være inneholde.

– Martin Johannes Gustafsson vil ha konsert helt til slutt. I tillegg får han åpner han dele med en åpningssang. Martin spilte også i fjor på Ballstaddagan. Han er veldig flink så det blir helt konge, sier Liv Marit Rist.

John-Inge Berg sier det vil være mulig for publikum å støtte arrangørene via Vipps. For det er en betydelig inntekt som blir borte, når Ballstaddagan nå ikke kan arrangeres på vanlig måte.

I tillegg ligger utgiftene på sendingen på rundt 20-25.000 kroner.

– Vi håper og tror at folk skjønner at vi trenger litt bidrag. Vi kunne latt vær å gjøre dette, men nå har vi hatt Ballstaddagan i så mange år. Så vi tenkte at det er fint med en markering i år, at det i hvert fall blir noe. Lørdag skulle jo også være den store dagen for oss. Da fant vi ut at en markering nå på lørdag er noe som føles rett, sier Berg.

– Så prøver vi å treffe både ung og gammel med sendingen. Vi ønsker et innhold som både er morsomt, bra og som folk har en interesse av å følge med på. Jeg tror vi har fått et bra spenn i gjestene som er med, slik at vi når et bredt publikum, sier Pettersen.

Auksjon og kåring av årets Ballstadværing

En auksjon er også i gang. Ivan Myklebust har malt et bilde som de nå auksjonerer bort. Gjengen avslører at der er det allerede kommet inn et bud på 1000 kroner.

– Det er et tøft bilde, hvor to av tingene som symboliserer Ballstad, skottinden og fiskebåt er med, sier Berg.

– Så måtte vi jo finne en måte å hvor vi fikk kåre årets Ballstadværing! Så den kåringen vil bli gjort helt på slutten av sendingen, sier Fikseth.

Kommentarer til denne saken