Borgertoget Leknes 17. mai

Blå himmel , det Norske flagg ..... Hva kan være bedre ?

Blå himmel , det Norske flagg ..... Hva kan være bedre ?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

17.mai 2019 er over. Borgertoget Leknes er ferdig for i år. Komiteen for arrangementet tok noen grep og forsøkte noe nytt med uteblivelse av motoriserte kjøretøy og opprette nye faner som folk kunne gå bak. Kanskje kan dette videreutvikles til 17.mai 2020?

DEL

LeserbrevJeg var av de som foreslo å sørge for uteblivelse av motoriserte kjøretøy i borgertoget, og denne mening har jeg fremdeles. Det var befriende å slippe dette, og da refererer jeg til hvordan de oppførte seg i toget 2018 for det gikk på sikkerheten løs.

Når det er sagt så må det også tilføyes en sak. Motorsykkelklubben synes at komiteen var lite løsningsorientert. Jo, kanskje de kunne kommet med konkrete forslag til hvordan motoriserte kjøretøy skulle opptre (motorsykler, veterankjøretøy og kanskje mopeder ettersom en god del ungdommer faktisk tar førerbevis for det og muligheten kanskje er fin for dem også å vise seg frem på en fin måte som forbilder for de som ikke er gamle nok til mopedlappen enda)?

Jeg personlig er glad i både motorsykkel og bil, så derfor foreslo jeg etter 17. mai 2018 at kjøretøy kunne kjøre gjennom Leknes 15 - 30 minutter før selve borgertoget, for så å parkere der de bruker i god tid før borgertoget kommer. Folk står oppstilt gjennom Leknes lenge før borgertoget kommer så da kan vi nyte flotte kjøretøy både mens de kjører og når de har parkert. Kanskje de motoriserte også kan være med å være løsningsorientert? Når det gjelder borgertoget i år så hadde jeg gleden av å ha barn og barnebarn som til vanlig bor i Oslo på besøk. Da er det klart at man må gå i tog. Det var litt vanskelig å finne en fane som passet å gå bak, og det kan man kanskje skylde seg selv når en ikke har lagt inn forslag.

Det løste seg imidlertid greit for barnebarnet på nesten 4 år tok ikke hensyn til hva som stod på faner så jeg tror vi var innom alle.... Komiteen for Leknes 17. maiarrangementet 2019 gjorde et par forandringer som jeg tror det kan bygges videre på. Jeg tror tiden er moden for å kanskje vurdere flytting oppstartplass for borgertoget Leknes. Jeg tror ikke folk gidder å gå til idrettshallen for oppstilling i borgertoget, og da blir det også til at man blir stående på fortau når toget går forbi. Til avslutning slenger jeg på noen forslag fra meg til videreutvikling :

1. Kl. 16.30 (kl. 16?): Tog motoriserte kjøretøy gjennom Leknes.

Rute: oppstilling idrettshallen å kjør , rundkjøring ovenfor Lofotsentret, gjennom Leknes, ned mot og til venstre gjennom rundkjøring fjøskrysset, til venstre rundkjøring Esso og inn i sentrum Leknes, til høyre rundkjøring Alf Lie, inn ved Circle K til parkering ved rådhuset.

2. Kl. 17: Borgertoget med oppstilling enten Lekneskroken eller Storgata.

Rute: Lekneskroken til rundkjøring ovenfor Lofotsentret/Storgata, Tufteveien (litt trangt forbi Bo og Service og vi er i området alikevel), Sjøveien, Lillevoldveien, Alf Lie, Circle K, rådhusplassen.

3. Faner: Fellesfane " BORGERE VESTVÅGØY ", gå etter lag, foreninger etc.

4. Toget: Få en innpisker med mikrofonanlegg, kan stå om nødvendig i en lift, til å oppfordre / innhente barn og voksne til oppstilling i borgertoget og fylle dette opp. Kanskje blir også sjåfører på de motoriserte kjøretøy med, kanskje også med fane?

5. Korps: Hvis borgertoget blir langt nok så fordel korps utover i toget. Er avstanden stor nok mellom korps kan de også spille samtidig.

Vel overstått 17. mai 2019, og ha et videre suuupert år alle sammen!


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags