- Få bilene ut av borgertoget!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Leserbrev17.mai 2017 er over og i den anledning har jeg noen kommentarer angående borgertoget på Leknes .

 Jeg har vært med flere år (ikke i år) som korpsdeltaker i toget og sett utviklingen av togoppsettet .

I mine øyne og ikke minst ører, har utviklingen gått i totalt feil retning.

Hvert år sendes det ut oppfordring til lag og foreninger om å delta i borgertoget.

Av ulike årsaker har mange kretsarrangører nok med sine egne arrangement og opprydding etter disse slik at de ikke rekker å stille til borgertoget på Leknes.

I år gikk (fysisk) faktisk flere i toget enn jeg har sett på lenge. Superflott. Hva får vi så som "gledelig " tillegg i et i utgangspunktet gående tog?

Jo, vi får et gjeng med bråkende og idiotisk opptredende motorsyklister først i toget. De "prøver" riktignok å ligge så langt foran toget at de ikke skal være forstyrrende. Dette funker ikke i det hele tatt. Vi ser et trommekorps og et janitsjarkorps i det fjerne som spillende kommer gående i toget. Disse hører vi ingenting av før de er like ved der vi oppholder oss p.g.a. bråket fra syklene. Toget går frem og tilbake i Leknes og ved avslutning på rådhusplassen har motorsyklene, fremdeles foran med rusing av motorer og idiotkjøring (flere ruste opp motor og kjørte fort mot sykkel foran seg for så å trykke handbremsen hardt inn for å unngå å kjøre på foranliggende), kjørt forbi rådhusplassen og til parkering ved Cubus.

Motorer støyer uten at førere tar hensyn til at selve borgertoget og musikanter nå er ca. 30 meter unna og i rundkjøringen rett foran motorsykler.

Hva hørte vi av musikken oppi dette selv om musikken passerte rett ved oss?

Ikke en " dritt " før sykkelgjenget klarte å stoppe "unotene" sine.

Respekt for musikken som spilte i toget hadde de tydeligvis ikke.

Ikke nok med motorsykler foran, neida det måtte også komme "vanlige" biler, amcarbiler og sågar brannbiler rett etter russen som også hadde biler med seg.

Min oppfordring til arrangør av borgertoget Leknes er at de må sørge for å få bort alle motoriserte kjøretøy fra borgertoget slik at musikken som spilles samt hurra-ropene høres.

Hillmar Bakken

Jeg oppfordrer russen til å fjerne Transportere og andre motoriserte kjøretøy som har vært brukt og isteden  utvikle "kjøretøy" som ikke er motoriserte til bruk i borgertoget slik at det virkelig i positiv forstand blir lagt merke til hva russen får til.

Russen hev russekort til barnas store glede, men dette medførte også stor fare for barna på grunn av nevnte kjøretøy som kom bak russen .

Min oppfordring til arrangør av borgertoget Leknes er at de må sørge for å få bort alle motoriserte kjøretøy fra borgertoget slik at musikken som spilles samt hurra-ropene høres.

Det er masse folk i Leknes fra kl.16 .

La alle motoriserte kjøretøy kjøre i "tog" gjennom Leknes med oppstart kl.16 fra idrettshallen og avslutte senest kl.16.30 med oppstilling f.eks. mellom Cubus og Origo.

Ta sikkerheten og gleden av å høre musikk og hurra-ropende folk på 17.mai tilbake.

Så får til gjengjeld vi folket prøve å være enda flinkere til å delta i toget bak musikken.

PS. Drittlei motorstøy i et borgertog for folket 17.mai.

Enig eller uenig med Hilmar Bakken? Gi din stemme nederst på siden.

Hilmar Bakken

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags