Arbeidslivspolitikk er ikke et trosspørsmål.

Fra venstre Einar, Linda og Paula

Fra venstre Einar, Linda og Paula Foto:

Av

Oppfølgingsspørsmål til ordføreren om seriøst arbeidsliv.

DEL

LeserbrevVi vil først takke for svaret ordfører Remi Solberg ga på vårt spørsmål om seriøst arbeidsliv relatert til Vestvågøy kommunestyres vedtak om retningslinjer den 25.mai i fjor: Ordføreren svarer Rødt om sosial dumping og svart arbeid

Vedtaket er absolutt positivt og Rødt Vestvågøy støtter tiltakene. Vi betviler ikke ordføreren vilje og ønske om et seriøst arbeidsliv, men det vi imidlertid ønsker klargjort og som vi ikke fikk svar på er hvordan disse tiltakene implementeres når kommunen legger ut anbud og hvordan de følges opp.
Har kommunen utarbeidet systemer for hvordan kravene om antall lærlingeplasser, landsdekkende tariffavtale med mere skal være en del av tilbudet fra firma som arbeider for kommunen. Det vil si hvordan fremkommer disse opplysningene i anbudsprosessen.
Like viktig vil det være å kunne kontrollere firma som har fått oppdrag og som kommunen ønsker å gå nærmere etter i sømmene og kontrollere i forhold til retningslinjene for et seriøst arbeidsliv. Dette må kunne gjøres på samme vis som oppfølging av utførelsen av arbeidet, det vil si som en integrert del av kvalitetssikringa av arbeidet som utføres. Det nytter ikke bare å tro , man må vite at ting er på stell.
Vi mener man må ha systemer og rutiner som virker slik at dette kan etterprøves for å finne ut om opplysningene som gis er korrekte og i henhold til retningslinjene. Dette spesielt fordi det er kort tid siden vedtaket om retningslinjene ble gjort i kommunestyret. Og hva er vel bedre enn at disse kravene blir oppfylt av de som gjør arbeid for kommunen.

For Rødt Vestvågøy listekandidatene:
Linda Amundsen
Einar Berg Hansen
Paula Lorentzen

Les også: Etterlyser oppfølging av vedtak om sosial dumping og svart arbeid

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags