Vår solidaritet kjenner ingen landegrenser og vi er ikke ferdig med å kjempe for en verden der du kan elske, leve og bo med hvem du vil.

Nordland AUF er opprørt over at regjeringen i Uganda vil innføre dødsstraff mot homofile. De mener dette er å ta fra mennesker retten til å elske hvem de vil.

Nordland AUF er opprørt over at regjeringen i Uganda vil innføre dødsstraff mot homofile. De mener dette er å ta fra mennesker retten til å elske hvem de vil. Foto:

Av
DEL

InnsendtKjærlighet og frihet er noe av det vakreste som finnes. Alle ønsker seg det og mange av oss forventer det. Vi ser på det å kunne elske et annet menneske som en menneskerett, men dette er en menneskerett ikke alle har.
I Uganda vil regjeringen innføre dødsstraff mot homofile innenfor få uker. Dette er å ta fra mennesker retten til å elske hvem de vil. De kaller lovforslaget “kill the gays” og mener dette skal “dempe en økning i unaturlig sex”. Hvis dette lovforslaget innføres setter det mange mennesker sitt liv på spill.
Det er ikke bare i Uganda det å elske noen av samme kjønn er kriminelt. I hele 68 land i verden er det ulovlig å elske hvem du vil.
Selv om vi bor i Norge, et av verdens rikeste land, hvor du kan gifte deg, elske og leve livet sammen med hvem du vil, må vi aldri glemme de menneskene som kan miste livet fordi de holdt kjæresten sin i hånden på gaten.

AUF i Nordland mener at det å elske hvem du vil ikke stopper med landegrensen til Norge. I Norge har vi retten til å bo, leve, elske og gifte oss med hvem vi vil, men slik er det ikke i alle land. 68 land hvor å holde kjæresten sin i hånden er kriminelt er 68 land for mye. Det å innføre dødsstraff mot homofili i Uganda vil føre til et samfunn med mye mer hat mot homofile og en heksejakt etter mennesker som ønsker det samme som alle oss andre, kjærlighet og frihet.

Vår solidaritet kjenner ingen landegrenser og vi er ikke ferdig med å kjempe for en verden der du kan elske, leve og bo med hvem du vil. Ingen av oss er helt frie før alle er det.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags