Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om Storfjell!

Knut-Arne Ness

Kjæreste med ei som kunne spore sin familie tilbake til 1600 tallet i Storfjell, men som nå er gått bort!

Storfjell

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I går, 19 juni, er det en uke siden Lofotposten og Våganavisa glimret med sitt journalistiske fravær da representanter fra fylkesadministrasjonen i Troms og Nordland fylker, folk fra Kommunal og Moderniseringsdepartementet, representanter fra reindriftsnæringen, og til slutt, folk fra Vågan kommune var på befaring i bygda Storfjell i Austre Vågan!

At dette som berører grunneiere og hundrevis av etterkommere med familiære røtter tilbake til 1600- tallet i Storfjell området, må vike spalteplass for byggehøyder og kommunale tomtesalg, er jo etter min mening ikke lokalpressen verdig!

Begge aviser hadde fått tilsendt en meget interessant redegjørelse fra Austre Vågan innbyggerforening som talsperson Edgar Nikolaisen fremførte i kommunestyresalen til de respektive deltagere før de reiste til Storfjell!

Hadde journalistene kjent sin besøkelsestid vedr. lokale saker som engasjerer mange mennesker i Austre Vågan og i store deler av landet forøvrig, så hadde de dekket saken behørig!

Alle påstander fra respektive fylkesmenn, departement og reindriftsnæringen ble direkte tilbakevist med underbyggende dokumentasjon fra offentlige kilder ! At reindriftsnæringens representanter ble "tatt" i direkte bløff på befaringen, hadde journalister sannsyligvis fått med seg HVIS de hadde vært tilstede!

At denne saken vedr. flyttlei for rein over privat grunn, innmark og begrensningene dette medfører for bygdene og private som risikerer å bli "invadert" av denne næringen, burde engasjere flere enn etterkommerne i Storfjell, Austre Vågan!

PS: Storfjellingene har IKKE tapt, og de som en interesserte kan klikke seg inn og lese redegjørelsen på: Austre Vågan innbyggerforening på Facebook.

Les også: Nå håper bygda på en løsning på reinstriden: – Taper vi denne saken er vi forberedt på å ta den til retten!

Les også: Gir seg ikke i reinstriden: - Vågan har en god sak

Kommentarer til denne saken