Barnevernet i Vestvågøy

Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

LeserbrevKontrollutvalget vedtok i 2014 å bestille en forvaltningsrevisjon av barnevernstjenesten i Vestvågøy. Rapporten fra Kommunerevisjonen i Lofoten foreligger nå i mai 2017.


Rapporten er på utvalgte områder oppklarende og grundig. Men som rapporter av denne type sier den lite om kvaliteten på det konkrete barnevernfaglige arbeidet. Hovedinntrykket er imidlertid at mye av det forvaltningsmessige i barnevernet er på plass.

Når det gjelder det forebyggende og tverrfaglige barnevernet rapporteres det av enhetsleder for familienheten at dette blir skadelidende på grunn av stor turnover, liten kontinuitet og hyppige vakanser. Også mangelfulle brukerundersøkelser i barnevernet begrunnes med vakanser. Tilbakemeldingene fra skole og barnehager i kommunen er at det er utarbeidet gode planer for samarbeidet, men at det er vanskelig å få det til å fungere i praksis.


Når det er slik at kontinuitet og vakanser i stillingene rapporteres som et problem i det forebyggende barnevernet, er det merkelig at dette ikke avklares nærmere i rapporten -eller er med i de tilrådinger som kommunerevisjonen i Lofoten foreslår ovenfor Vestvågøy kommune. Det hjelper neppe særlig mye å bare øke kapasiteten i barnevernet - slik kommunerevisjonen foreslår. En nærmere analyse av omfanget og årsakene til den høye turnover i stillingene vil være viktig for å få kontinuitet og kvalitet i barnevernet.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags