Styr unna boligbygging - ta vare på «jenteberget» og «gutteberget»!

Foto:

Av

Jeg har et innspill i forhold til byplanen, beklageligvis etter fristen, men saken er viktig for alle i Vågan.   

DEL

LeserbrevI Svolvær har vi to mye brukte badeplasser som ligger i Kongsvannet, de går under navnet «jenteberget» og «gutteberget». Jeg forstår det slik at området rundt jenteberget er regulert til boligtomter, mens området ved gutteberget ikke er vedtatt.

Badeplassene er mye brukt siden de ligger nært Svolvær by, og vannet i Kongsvannet hurtig varmes opp siden det er grunt. Det er også fin kveldssol der.

I alle år har dette vært er fint rekreasjonssted, der alle kan ta seg et bad, og det ligger usjenert til i dag i forhold til bebyggelse. Badeplassene er veldig flittig brukt, på fine sommerdager er det en jevn trafikk til og fra bergene. Det er foreldre med barn, folk som mosjonerer og turister som stopper og tar seg en dukkert. I løpet av en dag er det ofte over 100 stykker som besøker bergene.

Om kvelden er det ofte ungdommer som hygger seg og spiller musikk, og kan gjøre det i fred.

Det er også populært å ta seg et nattbad her.

Jeg tror at reguleringen slik den er foreslått vil ødelegge dette flotte rekreasjonsstedet. Det blir ikke samme idyllen om man har bolighus nært badeplassene. Man bør kunne skifte i fred uten at man er på utstilling, og uten at man trenger å ta hensyn til naboer og leggetider.

Så jeg mener vi ikke bør regulere for boliger i nærheten av «gutteberget», merket grått i vedlegg. I tillegg bør man ta ekstra hensyn til badeplassen «jenteberget» i området som allerede er regulert til boliger, ved at det settes et krav til minste avstand mellom vei og bolighus.

Jeg mener det arealet som man ønsker til boligtomter, kan man heller ta lenger nord for badeplassene. Vi trenger slike fristeder som man har her, og bading vil alltid være sommeraktivitet nummer 1 for barn.


Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags