Ett utested kan ikke stenge 03.00 når de andre stenger 01.00

Av
DEL

LeserbrevSå i helga at alt av utesteder stengte klokka 01.00, utenom Anker Brygge. Grunnet dette samlet ALLE seg på Anker, som har et makstall på antall kunder, bordservering og så videre. Dette medførte en stor kø utenfor Anker Brygge, der folk sto tett i tett. Dette har ingenting for seg i situasjonen vi er i nå med covid-19, dette må samkjøres med alle utestedene, mener jeg.

Det står ikke bare på at Anker Brygge kan holde åpnet grunnet økonomi til å ha vakter og personale nok til å holde det trygt inne. Selv om vi alle har et ansvar for å holde avstand, så er ikke fylla det beste utgangspunktet, og når det står 30-40 folk i kø og det strømmer på med folk langs promenaden og over brua, så sier det seg selv at dette har feilet.

Alternativet er at flere holder åpent til 03.00, så det ikke blir så fullt inne og ute som det var i helga, eller at ingen gjør det.

Dette går ikke på økonomien til det enkelte utested, men på helsa til oss alle.

Det skal bare en syk person til i den køen, så er alle utenfor Anker smittet, uten at Anker i seg selv har et et direkte ansvar når dette ikke foregår på deres eiendom. Så selv om det er "trygt" inne med tanke på covid-19, så er det langt fra trygt utenfor.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags