Hva skjer når olja tar over? Jo vi må satse mer på fiske for å få større inntekter

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det valget dere er i ferd med å ta er noe av det dummeste man kan gjøre for fylke vårt. Norland-fylke har alltid levd av fiske, helt siden dag en. Det er mange unge som ønsker å prøve seg innenfor dettet yrket og ikke minst mange som ønsker å drive med dette yrket resten av sitt liv.

Fiske er ikke bare viktig for Nordland-fylke det er viktig for hele Norge! Store deler av Norges inntekt kommer nettopp fra fiskenæringen, så hvorfor vil dere at færre ungdommer skal velge denne studieretningen?

Hva skjer når olja tar over? Jo vi må satse mer på fiske for å få større inntekter. Det som er så bra med fisket er at det er fornybare ressurser og fisken vill alltid komme tilbake til oss.

Olja derimot vill ta slutt og det vet vi for vi ser allerede nå at den minsker. Det vil ta flere millioner år før det er dannet ny olje, fiske derimot det vil alltid fortsette all den tid vi ikke utsetter havet for forurensning og slike fæle ting.

Det skapes mange arbeidsplasser bare på at en fisker starter opp, han trenger både egnere og mannskap og alskens med folk for å drifte det på en mest mulig effektiv måte.

Den flåten som er nå består mye av gamle folk og det trengs fornying innenfor fiske. Da er det nødvendig at man har skolen på Gravdal som skaper muligheter for ungdommen og komme seg ut på sjøen.

Jeg selv har gått naturbruk VG1 og går nå Fiske- og Fangst VG2, og ser stygt på at fylket i det hele tatt har tenkt tanken på å fjerne denne studieretninga.

Fiske er fremtiden!Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken