Ikke vær dum, ikke legg ned naturbruk ved Vest-Lofoten videregående skole

ILLUSTRASJONSFOTO

ILLUSTRASJONSFOTO Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tall fra fiskeridirektoratet viser at gjennomsnittsalderen på fiskere har steget fra 39,3 år til cirka 45,3. Samtidig har andelen fiskere under 30 år falt fra 33 prosent til 18 prosent så hvis grafen fortsetter slik den har gjort de siste 30 årene blir fiskeryrket et døende yrke. Derfor trenger vi mer rekrutering innen fiskeri, og å legge ned Fiske og fangst ved vest Lofoten skole tror jeg det dummeste som kan gjøres for å få opp rekruteringen innen fiskeryrket. Noe yrket fisker sårt trenger.

Selvfølgelig finnes det andre plasser man kan søke fiske- og fangst, men det er ikke alle elever som har økonomi eller er klar for å flytte hjemmefra og dra til for eksempel Meløy eller Inndyr. Dere tenker kanskje at det også blir dårlig for rekrutteringen å legge ned skolene på Meløy eller Inndyr, men jeg tror det blir spesielt dumt her i Lofoten, for her i Lofoten er det sterke røtter innen fiskeri, og fiskeri ligger i blodet vårt.

Vestvågøy er tross alt den 4 største fiskerikommune med antall yrkesutøvere, og med våre litt over 10 000 innbyggere er Vestvågøy ikke noen stor kommune, så det sier litt.

Jeg vil avslutte dette leserinnlegget med å gjenta overskriften min -Ikke vær dum, ikke legg ned naturbruk ved Vest-Lofoten videregående skole!Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken