SV og fiskeriene

Av
DEL

LeserbrevMed respekt å melde, så virker SV sitt politiske innspill lite velbegrunnet.
Man har uten hell i de år jeg har vært involvert i fiskeriene, forsøkt å innføre politisk styring av det aktive fiskeriet, og i tiden da sosialistisk tankegang var leveregelen, ble fiskerne etterhvert en økonomisk belastning for samfunnet.
Å være fisker var siste valget for de fleste. Mange fiskere ble betraktet som bunnfallet i samfunnet.
Sofasosialistenes akademiske tilnærming av problemet var å sende noen kroner for å stille sulten på kysten.

Konkurranse er en forutsetning for at man skal lykkes både på land og hav. Jeg minnes med skrekk den tiden hvor man mottok en subsidie sjekk i posten etter sesongene. Sjekker som ble utdelt til kreti og pleti, og som fungerte som en sovepute for fiskere som ikke hadde noen intensjon å klare seg selv.

Heldigvis ble det etterhvert ingen subsidie å hente, og avskallinga av fiskere begynte. De aktive hardt arbeidende overlevde mens subsidieavhengige forsvant. Det ble færre å dele en liten kake med.

I dag har vi ei sunn næring som fungerer. Det er stor aktivitet på hav og land. mange tjener gode penger, og legger igjen store beløp i lokalsamfunnene rundt hele kysten.

Til sist: At fiskekjøpere har problemer med konkurranse med for høye priser, er skapt av dem selv, og må løses av dem. Man kan ikke ha politisk styring av pris og markedsutvikling, det har vist seg gjentatte ganger å være feil.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags