Make Flakstad greit again

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er iallfall en ting kommunestyret i Flakstad skal ha - det synes aldri til å være en kjedelig dag i kommunestyret i vår kommune. Spørsmålet er imidlertid om ansatte i Flakstad Kommune setter pris på denne ekstra spenningen i sin kommunale hverdag. Senterpartiet i Flakstad bedyrer at de har full tiltro til at administrasjonen vil gjøre en god jobb på å effektuere budsjettet til Flakstad Kommune. Samtidig har de tiltro til at rådmann ivaretar ansatte i Flakstad Kommune etter at Senterpartiet selv kuttet budsjettmidler uten forutgående drøftinger med hverken ansatte, organisasjoner - eller å i det hele tatt fremmet forslaget budsjettmøter i formannskap.

I et leserinnlegg av Fagforbundet nylig kommer det frem at Fagforbundet og Senterpartiet har inngått en intensjonsavtale for å støtte opp om et godt arbeidsliv. I en lengre kronikk 26. September 2016 skriver fire medlemmer av Senterpartiet engasjert og inderlig om arbeidslivspolitikk. De velger sågar å kritisere ordfører for manglende engasjement rundt arbeidsgiveransvaret. De slår fast at “det er kommunestyret som har øverste arbeidsgiveransvaret. Ikke ordfører alene. Ikke rådmann alene. Kommunestyret samlet har det øverste ansvaret –og da må vi være vårt ansvar bevisst.”

Selv Trump må være misunnelig over denne manøveren. Leserinnlegget til Senterpartiet er en oppvisning i tomme ord og løgner. Selv skylder Senterpartiets fem representanter på at de ikke greier å sette seg inn i 500 sider saksdokumenter. 500 sider saksdokumenter. Ca 150 ansatte som har valgt å arbeide for en liten, presset og likevel så fantastisk kommuneadministrasjon. Ca 5500 timer med i tjeneste for Flakstad Kommune. Og ikke minst, 1306 brukere av kommunale tjenester som forventer kommunestyrerepresentanter skal forberede seg på budsjettmøtene - for vedtakene kommunestyret har direkte innvirkning på deres helse, oppvekst og liv.

Gitt Senterpartiets dyptfølte engasjement for arbeidslivsrettighetene så må vi nesten få lov til å be partiet om å klargjøre følgende spørsmål:

“Mener Senterpartiet, i dypeste alvor, at medbestemmelsesretten til arbeidstakerne i Flakstad Kommune og drøftelsesretten til organisasjonene skal foregå etter vedtak om omstrukturering og nedbemanning? Kan det være at drøftelsesretten, medbestemmelsesretten og hele arbeidslivspolitikken ville stått hakket sterkere gitt at de samme fagorganisasjonene fikk mulighet til å uttale seg i forkant av slike vedtak?”

Eller kan tenkes at at Senterpartiet muligens burde fremmet et aldri så lite “unnskyld” til en flott organisasjon ved navn Fagforbundet som muligens nå føler at deres felles ekteskap nå fortoner seg mer som et tvangsekteskap med en noe skjev maktfordeling.

Ørjan Arntzen, Niilo Nissinen og Maja Borgvatn Karlsen

Flakstad SV

Flakstad

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags