Vi har ulike definisjoner av begrepet "verdig"

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

MeningerTakk til Svein-Arne Hansen , leder for ID-AVD.i politiets utlendingsenhet for raskt og utfyllende svar på mitt leserbrev "De kom om natten".

Jeg skjønner nå at vi har misforstått, og at UDI suspenderer sitt program for assistert retur den 15.august, ikke betyr at personer fra Etiopia med avslag på asylsøknaden har lovlig opphold til den datoen. Det er greit, og det burde vi kanskje forstått. 

Det som imidlertid fortsatt ikke er greit, er snakk om en sikker og VERDIG (uthevet av meg) hjemreise! I beste fall skyldes det at PU og jeg har svært forskjellige definisjoner av begrepet "verdig" .

"Politiets returarbeidet er ikke hemmelig", sier Hansen. "Bjercke skriver imidlertid at politiet opererer i et landskap der ingen vet hva som foregår eller hvor folk blir av. Dette er en fremstilling vi ikke kjenner oss igjen i" 

Kanskje var jeg ikke klar nok, og beklager i tilfelle det: selvfølgelig tror, og håper jeg at NOEN vet, 

men:

- når en mann og far blir hentet fra kone og barn natt til onsdag, uten å få vite at han skal uttransporteres (kanskje ble det sagt, men det er hevet over enhver tvil at det ikke var det familien forsto)

- at han fredag kveld sender melding om at han hentes, men vet ikke hvortil 

- og at familien hverken fredag kveld, lørdag, søndag eller mandag vet om han fortsatt er på Trandum eller er utsendt til Etiopia 

- mandag fant støttegruppa ut at han var sendt på fredagen

- og at så sent som tirsdag har mor intet hørt om eller fra ham

DA hjelper det ikke det minste at politiet kjenner mannens skjebne, så langt! 

Det må være det minste familien har krav på. Dette har ingenting med verdighet å gjøre, i min verden er dette ikke bare uverdig, det handler om mangel på det mest elementære og har i seg elementer av terror, hvis vesen er å skape frykt. Dette har skapt frykt, først og fremst for mor og barn, dernest for andre i samme situasjon, og jeg gjentar: "Jeg vil ikke ha det slik i mitt land!"

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags