Jordmortjenesten i Vest-Lofoten - gull verdt!

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Som førstegangsforeldre er alt fra man finner ut av graviditeten til barnet er myndig en småskummel opplevelse.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det første som skjedde var at de ansatte på legekontoret gjorde avtale med Jordmor for en førstegangssamtale. Her fikk jeg min første overraskelse, jordmor er på Reine to ganger i måneden for oppfølging!

Selv om dette er en lovpålagt ordning for kommunen, så er det ikke noe man tar som en selvfølge – spesielt siden man aldri har hørt om det når man ikke har hatt behov for det selv.
De ansatte på Reine legekontor sørget for at man kunne få holde det hemmelig til man selv valgte å dele nyheten, og jordmor fra Gravdal sykehus var meget erfaren og kunne svare på alt man lurte på – stort og smått.

Etter noen måneder med jordmoren som hadde vært på Reine i flere år, ble det endret til ny fast jordmor. Oppfølging og kunnskapsnivå var minst like bra, og ingenting ble overlatt til tilfeldighetene.
Av ulike årsaker ble det mer oppfølging i slutten av svangerskapet enn normalt, og vi ble derfor godt kjent med de ansatte på fødestuen på Gravdal.

Her tilbyr svangerskapskurs hver mandag ettermiddag, akupunktur for alt fra hodepine, bekkenløsning og kvalme, samt et fantastisk team som jobber der med enormt mye kunnskap og erfaring, både fra jobb og egen erfaring.
Av samme grunn som den tette oppfølgingen ble det under en kontroll på Gravdal bestemt tidlig overflytting til Bodø. Ting gikk fort der, og etter noen dager i barsel fikk vi komme tilbake til Gravdal for å være der noen dager.

Igjen, som førstegangsforeldre, nå med en frisk liten gutt som heter Edvin, fikk vi fortsette barseltiden på Gravdal til vi var klar for å dra hjem uten ekspertisen som fulgte med de ansatte der. Oppholdet på fødestuen med jordmødre som hjalp oss med alt vi kunne tenke på var så betryggende at vi kunne reise hjem med vår førstefødte med en trygghetsfølelse, noe jeg finner helt uvurderlig.


Det tilbudet vi har i Lofoten med fødeavdelingen og alle som er der er gull verdt, og jeg får fremdeles et takknemlig smil hver gang jeg tenker på det.


Vil spesielt takke Reine legekontor og jordmor Else for all støtte, oppfølging og veiledning under svangerskapet.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken