Håper ikke FK Lofoten blir det «nye» Vågakam

John- Magnus Gjelle, leder i Knausen FK

John- Magnus Gjelle, leder i Knausen FK Foto:

Av

F.K. Lofoten skal samarbeide med KIL.

DEL

MeningerEtter å ha lest reportasjen i Lofotposten mandag 7. januar om at FK Lofoten og Kabelvåg I.L. skal samarbeide, gikk det opp for meg hva Jonas Rolandsen Hanssen mente med : «Vi må tilbake til tegnebrettet.» Han hadde allerede vært på tegnebrettet sitt, men det var nok ikke seniorfotballen i Vågan som hadde vært fokuset hans.

Han får nå disponibel 5 SIL-guttespillere til sitt G-16 lag i KIL, noe som da styrker hans lag og svekker selvfølgelig SIL tilsvarende.

Jeg registrerer at leder i SIL-fotball Stian Haugnes sier at guttene selv må bestemme hvor de ønsker å spille. Vi som kjenner til prosessen for et år siden, da Lofoten drev en aktiv kampanje for å starte eget guttelag, vet at det var brudd på «alle spilleregler». Maria Nyheim i KIL bekrefter dette i artikkelen 7. januar. Guttespillere i SIL ble oppfordret om ikke å møtte opp på SIL trening, da Lofoten stod klar med et kjempeopplegg for dem. Vi skjønner at her er det unge spillere som blir prøvd manipulert og «hjernevasket».

Av de trenere og ledere som er nevnt og avbildet i LP 7. januar, var mange av dem nevnt som deltagere rundt fjorårets tilbud, men hadde da selvfølgelig «ingen anelse» om hva som foregikk på en lukket Facebook-side.

Vi må tilbake til 80-tallet da noe lignende skjedde. Vågakameratene dro avgårde med halve juniorlaget til SIL. Resultat, ikke juniorlag i SIL det året. Håper ikke FK Lofoten blir det «nye» Vågakam.

I de 53 årene jeg har vært i SIL, har 2018 vært det året hvor barne-og ungdomsavdelingen i fotball har vært størst.

Det betyr altså at bekymringene for fotballen i SIL, ikke er like stor som i Kabelvåg og Lofoten.

Intensjonsavtalen mellom KIL og SIL som ble skrevet i 1993 er ikke funksjonell i det hele tatt, da de fleste punktene er feil i dag. NFFs lovverk brytes, hvem som er medlemmer, styresammensetning, økonomi er noen eksempler på dette, og nå siste nyhet, junioravdelingene.

Denne burde klubbene se på, og enten justere den eller terminere hele avtalen.

Håper at de som var med på å bidra til intensjonsavtalen i 1993 skal ta til ordet. Det har imidlertid vært stilt fra Reidar Hansen, Stein Rasmussen, Alf Per Johansen, Roger Marhaug, Ottar Rønning, Hans Rørtveit, Jarle Jensen, Per Gunnar Hansen og Jan Dag Ottemo. De kan ganske sikkert belyse noe av det jeg skriver her.

Intensjonen var å få et topplag på nivå 2 i Norge, noe vi maktet i en sesong, takket være mange «voksne fremmedlegionærer». Fra ca. 2010 har det gått jevnt og trutt nedover med Lofoten. I dag må man altså ty til 15. åringer, men kaller seg fortsatt «satsingsklubb»!

Vel nok er det flere guttespillere i dette landet som er god nok for 4. divisjonspill, men her har målet vært noe helt annet.

Knausen FK har siden år 2000 investert 6 til 7 millioner i anlegg på Stranda Idrettspark, for at barn og unge skal ha best mulige forhold, samtidig har vi greid målsetningen vår hvert eneste år om å beholde plassen i 5. divisjon, på nivå 6 i Norge.

Hadde vi takket ja til opprykk i fjor, måtte vi ha spilt i år mot «satsingsklubben» Lofoten og Svolvær, begge på nivå 5 i Norge, men vi har målsettinger som er realistiske.

Skjønner forresten ikke hvem som sesong etter sesong betaler 100-tusener for «gildet» i Lofoten, uten å få noe igjen.

Men det er vel som mister Vågakam sa i sin tid : «Ka æ gjør med pengan, ska dokker je fan i. Om æ vil tipp dæm utfor dampskipskaia, så gjør æ det».

Lykke til med sesongen 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags