Franske turister på sommerbesøk i Lofoten

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ser av dagens avis at noen stiller berettiget spørsmål om turister fra europeiske land som akkurat nå finner det for godt å besøke Lofoten. Jeg er helt sikkert ikke alene om å ha møtt utenlandske turister som ubekymret orienterer seg om severdigheter her i øyriket. Forleden møtte jeg et ungt, fransk par som frimodig ville ha informasjon om overnattingsmuligheter og severdigheter i Flakstad og Moskenes. De søkte informasjon om bussruter og severdigheter utover i Lofoten.

Ettersom det ikke er min oppgave å opptre som fremmedpoliti eller prøve å ettergå lovligheten i det de gjennomfører, henviste jeg dem bare til busstoppet vis a vis Kiwi i Svolvær sentrum. Der stoppet min kontakt med paret.


Henvendelsen til meg om tips og hjelp, viser trolig bare det som er "toppen av isfjellet". Sannsynligvis er antallet utenlandske besøkende rimelig stort. Det burde absolutt interessere smittemyndighetene i Lofoten at et betydelig antall utenlandske besøkende ser ut til å tatt seg inn i landet uten å ha blitt stanset. Det øker faren for at vår region, som har kommet seg forholdsvis greit gjennom den første smittebølgen, nå utsettes for det som temmelig raskt kan bli en langt større utfordring.


Jeg formoder at politi og smittemyndigheter er oppmerksom på de tilbakemeldinger som nå kommer fra folk her i Lofoten som har gjort samme erfaringer som meg. Her fordres det et nærmere samarbeid mellom politi, helsemyndighet og ansvarlige overnattingssteder.

Skriv ditt leserbrev her «

Si din mening om Lofoten, samfunnet og folket som bor her. Vi prioriterer lokale innlegg og lokale debattanter.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken