Gå til sidens hovedinnhold

Ole Paus og en biskop om FrP

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Lofotposten avlegger i sin lederartikkel en visitt til en konsert med Ole Paus som ble holdt i Bergen Domkirke, søndag 28. oktober. Før denne konserten hadde undertegnede en samtale med Ole Paus. Han kom der med sterke og negative karakteristikker av enkelte ledende politikere i FrP, og av partiet generelt.

Lofotposten skriver følgende om dette: "Foreløpig har ikke biskopen sagt stort annet enn at uttalelsene får stå for artistens regning, og signaliserer dermed at dette er en gangbar måte å omtale hverandre på. Det er det ikke, og det burde noen forklare ham."

Jeg har ikke, slik Lofotposten skriver, ytret meg slik at Paus sine utsagn er å anse som "en gangbar måte å omtale hverandre på". Når man inviterer en gjest til en samtale i kirken, har man ikke alltid kontroll på hva som blir sagt. Utsagnene fra Paus om FrP kom helt overraskende og uforberedt på meg. Jeg visste da ikke noe bedre å si enn: «Dette vil jeg ikke kommentere». Slik ville jeg bringe samtalen over på et annet spor, samtidig som jeg ville markere at disse kommentarene fra Paus fikk stå for hans regning og ikke min. Er dette det samme som å signaliserer at "dette er en gangbar måte å omtale hverandre på"? Jeg overlater vurderingen til leserne.

For å gjøre min posisjon enda tydeligere, skrev jeg 6. november på min Facebook-side følgende om denne episoden: «All nedsettende omtale av folk som ikke er tilstede, og av et partis velgergruppe, er upassende og beklagelig i et hvilket som helst rom, og særlig i et kirkerom. Dette kunne jeg da også ha sagt i kirken hvis jeg hadde vært bedre forberedt på situasjonen. Men der og da var jeg opptatt av ikke å dra i gang en diskusjon om FrP med Paus, som jeg for øvrig hadde en god samtale med, bl.a. om fred og om kristen tro.»

Kommentarer til denne saken